ApărareȘtiri

Parteneriat între Forțele Aeriene și Garda Națională Aeriană din Alabama pentru întreținerea F-16

Sursa: U.S. Air National Guard/Staff Sgt. Hayden Johnson

Cincisprezece membri ai Forțelor Aeriene Române de la Baza 86 aeriană Borcea au participat la Programul de parteneriat al statului Alabama, care îmbunătățește interoperabilitatea între militarii americani și români care se ocupă de întreținerea avioanelor F- 16 Fighting Falcon, se arată într-un comunicat al serviciului de distribuție de imagini și video al Pentagonului.

Programul s-a desfășurat în perioada 23 mai-5 iunie 2021. Parteneriatul între România și statul Alabama datează din 1993.

„Acest parteneriat ajută la schimbarea mentalităților”, a declarat sergentul William Rhodes, superintendent pentru întreținerea echipamentelor în cadrul escadrilei 187 Mentenanță. „Ne face să înțelegem că nu este vorba doar despre Garda Națională Aeriană de aici, din Alabama. Modul în care facem lucrurile are impact în întreaga lume”.

Forțele Aeriene Române au in dotare avioane F-16 din anul 2016, iar prin intermediul acestui program, cele două părți au făcut schimb de tactici, tehnici și proceduri specifice Fighting Falcon.

„Ne spun cum fac lucrurile și putem învăța multe de la ei”, a spus Rhodes. „Le spunem cum facem lucrurile și ei pot învăța multe de la noi. Acesta este unul dintre motivele pentru care există Programul de parteneriat: schimbul de idei și clădirea acestei legături. Ne ajută să devenim aliați mai buni”.

Galerie foto: AICI.

Sursa: U.S. Air National Guard/Staff Sgt. Hayden Johnson