ApărareȘtiri

O brigadă americană de blindate sosește săptămâna aceasta în România și în alte țări din Europa de Est

Tanc M1 Abrams (USArmyEurope)

Militarii americani ai Brigăzii 1 blindate (Armored Brigade Combat Team – ABCT) din Divizia 1 Cavalerie (SUA) urmează să sosească pe calea aerului la aeroporturi militare și comerciale din Germania, Polonia și România, în timp ce echipamentul va ajunge cu vaporul în portul Anvers, Belgia, au anunțat Forțele Terestre Americane in Europa (USAREUR), potrivit publicației Stars & Stripes.

Autoritățile americane au precizat că au fost luate măsuri pentru a preveni răspândirea COVID-19, militarii urmând să fie plasați în carantină la sosirea în Europa pentru a reduce riscul transmiterii a virusului.

Brigada 1 Blindată – poreclită “Ironhorse” – va înlocui Brigada 2 Blindată din cadrul Diviziei a 3-a de infanterie (SUA) și va staționa în Europa timp de nouă luni, în cadrul Operațiunii Atlantic Resolve, și va participa la aplicații multinaționale în Bulgaria, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia și România.

Este pentru a șaptea oară când o brigadă blindată sosește în Europa în cadrul operațiunii Atlantic Resolve.

Unitatea dislocată în Europa va fi formată din aproximativ 3.000 de militari, 60 de tancuri Abrams, 120 de vehicule de luptă Bradley și 20 obuziere autopropulsate M109 Paladin.

Operațiunea Atlantic Resolve consolidează pregătirea, sporește interoperabilitatea și îmbunătățește legăturile dintre forțele militare aliate și partenere prin intermediul unor evenimente multinaționale de antrenament în Bulgaria, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia și România.

„Desfășurarea forțelor americane pregătite pentru luptă în Europa este dovada angajamentului puternic și neobosit al Statelor Unite față de NATO și Europa”, afirmă USAREUR.

Umbrela Strategică a relatat încă din 25 septembrie că Brigada 1 blindată (Armored Brigade Combat Team – ABCT) din cadrul Diviziei 1 Cavalerie (SUA) urmează să fie dislocată temporar în Europa.