ApărareȘtiri

Vasile Dîncu, ministrul desemnat al Apărării: E bine când ai o umbrela deasupra, ești mult mai liniștit

Publicul Umbrelei Strategice este din cel care ”caută mereu analiza strategică, azi greu de găsit în societatea noastră, în media noastră”, declara ministrul desemnat al Apărării, Vasile Dîncu, președintele Consiliului Național al PSD, la ediția Umbrela Strategică Focus, din 25 februarie, anul acesta.

” Mă bucur să fiu, să mă simt din nou sub Umbrela Strategică. E bine când ai o umbrelă deasupra, ești mult mai liniștit. Mă bucur să-i întâlnesc pe cei care vă urmăresc. Am văzut că sunt foarte mulți care se uită la aceste tipuri de emisiuni. Cei care caută mereu analiza strategică. E cam greu de găsit în societatea noastră și în media noastră”, spunea Vasile Dîncu.

Vasile Dîncu a fost desemnat ministru al Apărării în guvernul Ciucă.

Sociolog de formație, Dîncu este senator, președintele Consiliului Național al PSD. A fost ministrul Informațiilor în guvernul Adrian Năstase (2000-2004) și ministru al Dezvoltării în guvernul Dacian Cioloș. Fondator a două companii de cercetare sociologică, Dîncu este profesor la Facultatea de Sociologie a Universității București.

”Un ministru civil se ocupă, până la urmă, de proiecția apărării în societate, de cultura de securitate, de modalitatea în care inserăm întreaga societate, să spunem din specialişti, în ceea ce se numeşte astăzi securitatea națională, mai mult decât o securitate care este asigurată doar de militari”, a spus Dîncu după desemnare.