IntelligenceȘtiri

Poliția Română vrea să dea până la 200 de milioane lei pe brățări electronice de monitorizare a persoanelor

Brățară electronică de monitorizare (MAI

Inspectoratul General al Poliției Române vrea să achiziționeze un Sistem Informatic de Monitorizare Electronică (SIME) pentru supravegherea persoanelor ce fac obiectul ordinelor de protecție. Valoarea acordului-cadru pe care instituția intenționează să-l semneze se ridică la 202 milioane lei, fără TVA, se arată în anunțul publicat pe platforma SEAP.

Potrivit instituției, implementarea acestui sistem va asigura un real suport lucrătorilor de poliție cu atribuții în supravegherea persoanelor ce fac obiectul ordinelor de protecție.

Sistemul cerut de Poliția Română va trebui să includă următoarele caracteristici:
– Monitorizarea în timp real a persoanei supravegheate/protejate;
– Afișarea pe hartă a poziției persoanei supravegheate/protejate care poartă dispozitive de monitorizare;
– Posibilitatea construirii de zone pe hartă în formă de poligon și circulară, care să aibă caracteristica de zonă de incluziune (în care persoana supravegheată are permisiunea de a sta) și zonă de excludere (în care persoana supravegheată nu are permisiunea de a intra);
-Generarea de alerte : alertă de părăsire a imobilului, alertă de depășire a perimetrului, alertă de apropiere, alertă de defecțiune, alertă sabotare dispozitiv, alertă de testare;

Sistemul va fi achiziționat în baza unui acord-cadru, pe o durată de 48 de luni, care va fi încheiat în urma unei proceduri de dialog competitiv, potrivit anunțului de participare publicat pe 31 ianuarie.

Poliția Română va achiziționa sistemul informatic și un număr de minim 900 kituri de monitorizare și de maxim 15.000. În cadrul primului contract subsecvent se va asigura toată infrastructura hardware si software, iar contractele subsecvente ulterior vor viza doar furnizarea kiturilor de monitorizare.

Principalele entități care vor beneficia de implementarea acestui sistem sunt:
– Inspectoratul General al Poliției Române din cadrul Ministerului de Interne;
– Administrația Națională a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiției;
– Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Potrivit documentelor de pe SEAP, acesta ar urma să fie primul sistem informatic de monitorizare electronică implementat la nivelul Poliției Române.

Data limită pentru depunerea ofertelor este 8 martie 2022.