ApărareȘtiri

Marinarii români s-au întors de la Sea Breeze 20

Exercițiul Sea Breeze 20 (Forțele Navale Române)

Două nave militare românești, un elicopter Puma Naval și aproximativ 320 de marinari, care au participat la Exercițiul multinațional „Sea Breeze 20”, s-au întors la Constanța.

Sea Breeze este unul dintre cele mai mari exerciții organizat şi coordonat de forțele navale ale SUA şi ale Ucrainei, în vestul Mării Negre, sub egida Parteneriatului pentru Pace.

La exercițiul din acest an  militarii de la corveta ,,Contraamiral Eustațiu Sebastian” și de la fregata „Regina Maria”  s-au instruit împreună cu militarii parteneri din Bulgaria, Georgia, Norvegia, Spania, SUA, Turcia și Ucraina atât în spațiul maritim, cât și în cel aerian și cel terestru, pentru asigurarea unei prezențe militare adaptate pe flancul sud-estic al NATO, în regiunea Mării Negre.

Corveta ,,Contraamiral Eustațiu Sebastian” a acostat în portul militar Mangalia, în după-amiaza zilei de luni, 27 iulie.

Fregata „Regina Maria” își continuă misiunile pe mare, în cadrul grupării navale permanente a Alianței Nord Atlantice SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group), au precizat FNR.