ApărareȘtiri

Generalul (3*) Eric Wendt, comandantul SOF NATO a trecut pe la MApN

MApN

Generalul-locotenent Eric P. Wendt, comandantul Comandamentului NATO pentru Operații Speciale s-a întâlnit în România cu ministrul Apărării, Nicolae Ciucă.

Ministrul român al Apărării, Nicolae Ciucă, ”şi-a exprimat aprecierea pentru sprijinul substanțial acordat de către Comandamentului NATO pentru Operații Speciale militarilor români care acţioneză în cadrul misiunii Resolute Support din Afganistan”, conform MApN.

Ciucă a apreciat că nivelul de cooperare între Comandament și forțele române pentru operații speciale este unul foarte bun, atât pe timpul exerciţiilor, cât și în cadrul misiunilor din teatrele de operaţii.

Generalului Wendt i-au fost prezentate: aspecte privind procesul de dezvoltare a structurilor de forțe pentru operații speciale din Armata României, stadiul realizării infrastructurii necesare pentru generarea/regenerarea forței, misiunile forțelor românești pentru operații speciale, precum și progresul realizat în implementarea obiectivelor pentru modernizarea acestor structuri.