ApărareȘtiri

Elbit va furniza sisteme Iron Fist de 130 de milioane de dolari europenilor

Foto: Elbit Systems / SMA

Elbit Systems Ltd  a semnat un contract în valoare de aproximativ 130 milioane de dolari pentru furnizarea de sisteme de protecție activă Iron Fist (APS) către BAE Systems Hägglunds, informează un comunicat trimis Umbrela Strategică.

Sistemele vor fi instalate pe vehiculul de luptă al infanteriei (IFV) CV90, ca parte a unui proiect al unei țări europene. Contractul va fi executat pe o perioadă de cinci ani și jumătate.

Iron Fist APS este un sistem avansat Hard Kill care vizează îmbunătățirea capacităților de protecție ale vehiculelor blindate împotriva amenințărilor moderne de pe câmpul de luptă.

Sistemul APS de generație a doua al Forțelor de apărare israeliene, se caracterizează prin performanțe ridicate și cerințe reduse de volum, greutate și putere S.

istemul oferă vehiculelor blindate protecție la 360 de grade împotriva unei mari varietăți de amenințări antiblindate, cum ar fi rachete antitanc (ATR), rachete ghidate antitanc (ATGM), Sistem Aerian fără Pilot (Unmanned Aerial System – UAS) și amenințări de tip Loitering, atât în spațiu deschis, cât și în medii urbane complexe.

“După contractele câștigate în ultimii ani, suntem onorați să primim acest contract important de la BAE Systems Hägglunds pentru o țară europeană. Sistemele de protecție activă Iron Fist de la Elbit Systems au fost selectate încă o dată de un producător de top și de o armată avansată, ca o soluție inovatoare pentru a proteja platformele blindate și trupele, ajutându-le să-și îndeplinească misiunile în siguranță”, a declarat Yehuda (Udi) Vered, director general Elbit Systems Land.

Elbit Systems este o companie internațională, lider în domeniul tehnologiei de apărare, care oferă soluții avansate pentru o lume mai sigură și mai securizată. Elbit Systems dezvoltă, produce, integrează și susține o gamă largă de soluții de ultimă generație în multiple domenii.

Elbit Systems are peste 19.000 de angajați în zeci de țări aflate pe cinci continente. Compania a raportat la 31 martie 2024 venituri de aproximativ 1,6 miliarde de dolari și un portofoliu de comenzi de 20,4 miliarde de dolari.