• DESPRE NOI
 • CONTACT
 • umbrela-strategica.ro
 • Apărare
 • Intelligence
 • Energie
 • Infrastructură
 • IT&C
 • Siguranță alimentară
 • CĂUTARE
 • Vladimir Putin, despre relațiile cu România: Există un potențial bun de cooperare în regiunea Mării Negre

  Umbrela Strategică Umbrela Strategică -

  Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat marți, 18 mai, că Moscova contează pe dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase cu România și a subliniat că există un potențial bun de cooperare în regiunea Mării Negre, potrivit agenției de știri Tass.

  „Contăm pe dezvoltarea relațiilor reciproc avantajoase cu România. Suntem gata să lucrăm împreună pentru a intensifica legăturile politice, economice și umanitare. Există un potențial bun de cooperare în regiunea Mării Negre”, a declarat liderul de la Kremlin, cu ocazia ceremoniei de prezentare a scrisorilor de acreditare de către ambasadorii din mai multe țări.

  Printre ambasadorii care și-au prezentat scrisorile de acreditare s-au numărat Cristian Istrate, ambasadorul României la Moscova, dar și Vladimir Golovatiuc, ambasadorul Republicii Moldova în Rusia.

  Putin a afirmat că „în abordările noastre de interacțiune cu Republica Moldova, pornim de la tradițiile de prietenie și de la valorile spirituale comune, care leagă popoarele noastre”, potrivit site-ul rus Sputnik.

  În ceea ce privește problema regimului separatist prorus din Transnistria, liderul de la Kremlin a adăugat că va continua să contribuie „la căutarea unei soluții juste la problema reglementării transnistrene (…) cu respectarea suveranității și asigurarea integrității teritoriale a Moldovei”.

  Relațiile dintre București și Moscova s-au deteriorat puternic după ce Rusia a anexat regiunea Crimeea în 2014, transformând peninsula într-o fortăreață prin poziționarea de sisteme Anti Acces/Interdicție zonală (Anti Acces/Area Denial – A2AD), inclusiv numeroase radare și sisteme antiaeriene, antirachetă sau antinavă.

  Tensiunile între cele două țări s-au agravat și mai mult luna trecută, după ce România a expulzat un diplomat rus, suspectat de spionaj. În replică, Moscova a declarat persona non-grata un oficial din cadrul Ambasadei României în Federația Rusă.

  Te-ar mai putea interesa

  SUA ar putea disloca la Deveselu interceptori capabili să distrugă rachete intercontinentale în spațiul extraatmosferic Generalul Ștefan Dănilă, fost ”nr 1” al Armatei: Statutul de militar trebuie să fie același pentru toți, indiferent de instituție România va participa la Sea Breeze 2021, un exercițiu organizat de US Navy și Forțele Navale ale Ucrainei

  Ultimele știri

  PSRM pretinde scuze oficiale de la conducerea României după ce Aurescu a vorbit despre inexistența limbii moldoveneşti Elbit va furniza sisteme de vedere pe timp de noapte forțelor armate britanice și americane Nicolae Ciucă și Florian Coldea au fost la o conferință despre securitatea Balcanilor de Vest