ApărareȘtiri

VIDEO. Militari din România și Republica Moldova participă la exercițiul multinațional „ARGEDAVA 21”

Sursa: Locotenent Sergiu Iosub/MApN

Militari din România și Republica Moldova participă la exercițiul multinațional „ARGEDAVA 21”, ce se desfășoară în perioada 24 mai – 9 iunie în poligonul din Smârdan și raioanele de instrucție din Frecăței și Vărsătura. Aplicația, planificată de Divizia 2 Infanterie “Getica” și condusă de către Brigada 1 Mecanizată “Argedava”, face parte din seria de exerciții GETICA 21/DACIA 21 LIVEX.

În cursul zilei de 26 mai, Batalionul 2 Infanterie “Călugăreni”, întărit cu o companie din Batalionul 300 Infanterie “Sfântul Andrei” și un pluton de infanterie din Republica Moldova, au executat un exercițiu de antrenament în teren (FTX), cu tema “Compania de infanterie în ofensiva din mișcare”, la Smârdan, în apropiere de Galați.

La exercițiu participă efective din Batalionul 2 Infanterie “Călugăreni”, Batalionul 114 Tancuri “Petru Cercel” , Batalionul 113 Artilerie “Bărăganul” , Batalionul 55 Apărare Antiaeriană “Someș” și a Batalionul 117 Sprijin Logistic “Colonel Alexandru Polyzu”.

Pe 27 mai, Batalionul 114 Tancuri “Petru Cercel” a executat un exercițiu cu trageri de luptă (LFX), de nivel pluton, cu tema “Plutonul de tancuri în apărare participă la consolidarea unui cap de pod de nivel brigadă”. Iar batalionul “Călugăreni” a fost redislocat din Poligonul Smârdan în raioanele de instrucție din Vărsătura și Frecăței, unde militarii se instruiesc pentru acțiunea de forțare a Fluviului Dunărea.

Militarii români participă cu numeroase mijloace tehnice, inclusiv tancuri T-55, mașini de luptă a infanteriei MLI-84, transportoare blindate și piese de artilerie tractată.