• Despre noi
 • Contact
 • Cookies
 • Termeni și condiții
 • Politica de confidențialitate
 • umbrela-strategica.ro
 • Apărare
 • Intelligence
 • Energie
 • Infrastructură
 • IT&C
 • Siguranță alimentară
 • CĂUTARE
 • VIDEO/FOTO Airbus prezintă trei concepte al noului avion cu zero emisii de gaze poluante

  Mircea Olteanu Mircea Olteanu -

  Airbus prezintă trei noi concepte pentru primul avion comercial cu zero emisii din lume, denumit ZEROe, care va putea fi operaționalizat începând din 2035 și care se bazează pe hidrogen ca sursă principală de energie, potrivit unui comunicat de presă remis redacției Umbrela Strategică.

   

  Fiecare dintre aceste concepte prezintă o abordare diferită pentru un zbor cu zero emisii, explorând diverse opțiuni tehnologice și configurații aerodinamice pentru a susține ambițiile companiei de a fi pionier pentru decarbonizarea industriei aeronautice.

  Aceste concepte se bazează pe hidrogen ca sursă de putere principală – opțiune care, pentru Airbus, oferă perspective excepționale pentru a deveni o sursă de combustibil aeronautic și care, cel mai probabil, va fi o soluție și pentru industria aeronautică, dar și pentru alte industrii care doresc să își atingă obiectivele de protejare a mediului.

  “Acesta este un moment istoric pentru întreg sectorul de aviație comercială și dorim să avem rolul principal în cea mai importantă tranziție pe care industria o va cunoaște. Conceptele pe care le prezentăm oferă lumii o imagine a ambiției noastre de a conduce industria aviației către viziunea îndrăzneață asupra zborurilor viitoare cu zero emisii”, a afirmat Guillaume Faury, CEO Airbus.

  “Cred cu tărie că utilizarea hidrogenului – ca și combustibil sintetic, cât și ca sursă de putere principală pentru zborurile comerciale – are potențialul de a reduce semnificativ impactul industriei de aviație asupra mediului înconjurător.” Cele trei concepte – denumite “ZEROe” – pentru o aeronavă de zbor comercial cu zero emisii includ:

   

   

   

   

   

   

  “Aceste concepte ne ajută să explorăm și să consolidăm designul și forma primei aeronave comerciale cu zero emisii din lume, pe care intenționăm să o operaționalizăm până în anul 2035,” a declarat Guillaume Faury.

  “Tranziția către hidrogen, ca sursă de putere principală pentru aceste concepte de avioane, va necesita acțiuni clare din partea întregului ecosistem aviatic. Susținuți de guvern și partenerii din industrie, putem face față acestei noi provocări, de a utiliza la scară largă energia regenerabilă și hidrogenul, pentru un viitor durabil al industriei de aviație.”

  Pentru a se adapta noilor provocări, aeroporturile vor trebui să susțină transporturile de hidrogen și infrastructura de realimentare în funcție de necesitățile zilnice. Susținerea din partea guvernelor va fi esențială pentru a reuși să atingem aceste obiective ambițioase, prin creșterea finanțării pentru cercetare și tehnologie, digitalizare și mecanisme care să încurajeze utilizarea combustibililor sustenabili, dar și reînnoirea flotei de aeronave astfel încât companiile aeriene să poată înlocui mai repede aeronavele vechi, mai puțin prietenoase cu mediul.

  Pentru a evalua și valida aceste noi avioane concept și pentru a decide dacă acestea pot fi produse în viitor, Airbus își va concentra eforturile spre mai multe variante tehnologice.

  Te-ar mai putea interesa

  Stația de la Mostiștea, veche de 50 de ani, se modernizează cu 57 de milioane de euro Burduja: Avem nevoie de energie sigură, gazul va fi combustibilul de tranziție OMV Petrom cumpără cea mai mare rețea de încărcare a vehiculelor electrice din România

  Ultimele știri

  Industria alimentelor fast food trece printr-o ”furtună economică”  Directorul FBI Christopher Wray a avut o ”întâlnire de lucru” cu directorul interimar al SRI Inteligența artificială elimină 1.000 de locuri de muncă pe zi