EnergieInfrastructură

Profitul net al grupului Enel a fost de 1,247 miliarde de euro în Q1 din 2020

Grupul Enel a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 1,247 miliarde de euro, în scădere cu 0,7% faţă de cel din perioada similară a anului trecut, care s-a ridicat la 1,256 miliarde euro.

Profitul net din activităţi curente a fost de 1,281 miliarde de euro, cu 10,5% peste cel din primele trei luni din 2019, excluzând elementele excepţionale din cele două perioade de referinţă. Creşterea a fost determinată de îmbunătăţirea performanţei operaţionale curente, se precizează într-un comunicat al companiei.

Veniturile au totalizat 19,985 miliarde de euro, în scădere cu 12,2% faţă de cele 22,755 miliarde de euro din primul trimestru din 2019.

“Ajustarea se datorează în principal volumelor mai mici de vânzări de energie electrică în Italia şi Spania, şi de gaze în Spania, precum şi activităţilor de Generare Termică şi Trading în Italia, reflectând o diminuare a activităţilor de tranzacţionare şi a efectelor legate de aplicarea recentă a interpretărilor IFRIC (Comitetul internaţional pentru interpretarea raportărilor financiare n.r), pe lângă evoluţia nefavorabilă a cursului de schimb, în special în Brazilia, Chile şi Columbia”, conform companiei.

EBITDA (profitul înainte de dobânzi, impozite, depreciere şi amortizare) s-a cifrat la 4,708 miliarde de euro (+3,5%), iar EBITDA din activităţi curente 4,741 miliarde euro (+6,4%). Potrivit reprezentanţilor companiei, creşterea a fost determinată de performanţa îmbunătăţită a activităţilor de Generare Termică şi Trading, de o contribuţie mai mare din partea Enel Green Power şi de efectele celui de-al cincilea Acord Endesa de Negociere Colectivă din Spania, care a acoperit integral şi a depăşit efectele evoluţiei negative a cursului de schimb din America Latină.