Siguranță alimentarăȘtiri

Producătorii de carne de porc și vită pot pierde din rating din cauza riscurilor climatice

Foto: pexels.com

Producătorii de carne de porc şi vită de pe pieţele dezvoltate devin mai vulnerabili la retrogradări de rating, determinate de riscurile climatice, a avertizat vineri agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

Aceste firme se vor confrunta cu o creştere a costurilor, ca urmare a unor politici guvernamentale mai stricte vizând reducerea emisiilor poluante, precum şi în urma introducerii unor noi tehnologii şi a îmbunătăţirilor în managementul bălegarului la fermele de porci, a precizat agenţia de evaluare.

Pentru producătorii de carne de porc, “pieţele emergente sunt semnificativ mai puţin vulnerabile, dată fiind cererea stabilă pentru carne de porc şi amânarea implementării politicilor climatice”, susţine Fitch.

La rândul său, industria cărnii de vită este probabil să fie supusă la provocări în pieţele dezvoltate, ca urmare a reducerii cererii odată cu declinul populaţiei, la care se adaugă îngrijorările referitoare la sănătate şi impactul creşterii bovinelor asupra obiectivelor climatice.

Fitch a calculat că una din cinci companii ar putea fi expusă riscurilor de retrogradare până în 2035, ca rezultat al vulnerabilităţilor care au legătură cu schimbările climatice. În plus, mai mult de jumătate din emitenţii cu un nivel ridicat de risc au în prezent un calificativ din categoria “investment grade” (recomandat pentru investiţii – n.r.), potrivit unui raport al agenţiei de evaluare.