ApărareIntelligenceȘtiri

Membru al Flotei ruse de la Marea Neagră, reținut în Crimeea sub acuzația acuzația de “înaltă trădare în favoarea Ucrainei”

Sursa: UNIAN

Un membru al Flotei Ruse de la Marea Neagră a fost reținut în orașul Sevastopol sub acuzația de “înaltă trădare în favoarea Ucrainei”, a anunțat Serviciul Federal de Securitate din Rusia (FSB), potrivit agenției de știri UNIAN.

“Serviciul Federal de Securitate din Sevastopol a reținut un militar din cadrul Flotei Mării Negre, care colecta și transfera informații ce constituie secrete de stat către Direcția principală de informații a Ministerului Apărării din Ucraina”, a anunțat centrul de presă al FSB.

“FSB a deschis un dosar penal pentru o infracțiune în temeiul articolului 275 din Codul Penal al Federației Ruse (înaltă trădare)”, se precizează în comunicat.

O instanță a decis deja reținerea preventivă a suspectului.

După anexarea regiunii Crimeea de către Rusia în 2014 și implicarea Moscovei în conflictul din estul Ucrainei, relații dintre Moscova și Kiev s-au prăbușit, iar tensiunile continuă să fie la cote înalte. În acest context, Rusia și Ucraina se acuză reciproc de spionaj, iar arestările de presupuși spioni sunt frecvent în ambele țări.