ApărareȘtiri

IAR Brașov va deschide un oficiu de reprezentare la București

IAR 330 Puma SOCAT (RoAF)

IAR Brașov va deschide un oficiu de reprezentare la București, decizia urmând să se ia la o adunare generală extraordinară a companiei programată în luna octombrie.

Tot în octombrie compania va avea o AGA în care se va alege președintele consiliului de administrație al societății și va avea loc alegerea/realegerea sau prelungirea duratei mandatelor unor administratori provizorii. În prezent, președintele Consiliului de Administrație al IAR este Iuliana Mușat și Laurian Anastasof, fost comandant al Forțelor Aeriene Române, este director general.

IAR Brașov este deținută în proporție de 64,8 la sută de stat, prin Ministerul Economiei. În primul semestru al acestui an compania a avut venituri de 159.5 milioane de lei și cheltuieli de 139.7 milioane de lei.

MApN a acordat companiei în luna august un contract în valoare de aproape zece milioane de euro (49,1 milioane lei) fără TVA, pentru furnizarea de componente necesare asigurării suportului logistic integrat al elicopterelor militare IAR-330 Puma L/M/S și IAR-316B Alouette.

Principalii clienți externi ai IAR Brașov sunt Forțele Aeriene libaneze, pakistaneze și din Emiratele Arabe Unite, compania executând pentru aceștia lucrări de întreţinere, reparaţii şi reparaţii capitale, furnizare piese de schimb si servicii la flotele de elicoptere IAR 316B Alouette III şi IAR 330 Puma deţinute de aviațiile militare ale celor trei state.