InfrastructurăȘtiri

Americanii de la Lockheed Martin dezvoltă o antenă hibridă pentru aplicații 5G în domeniul apărării

Antena WAEFR (Sursa: Lockheed Martin)

Gigantul american din sectorul militar Lockheed Martin a anunțat că a inventat un nou tip de tehnologie pentru antene 5G, intitulată Wide Angle ESA Fed Reflector (WAEFR), care combină elemente din cadrul antenelor orientabile electronic și a celor parabolice, se arată într-un comunicat transmis redacției Umbrela Strategică.

Noua tehnologie permite o arie de acoperire cu 190% mai mare comparativ cu antenele tradiționale de tip phased array, iar costurile sunt mult mai reduse.

Dezvoltarea noii antene hibrid face parte dintr-un proiect mai amplu de cercetare și dezvoltare a tehnologiilor 5G. MIL™, al cărui obiectiv principal este acela de a securiza conexiunile între platformele militare, astfel îmbunătățind  capacitatea de comandă și control.

Sistemul a fost dezvoltat în timp record, fiind realizate prototipuri, teste și procesul de validare în doar câteva luni.

Potrivit cercetătorului Thomas Hand de la Lockheed Martin Space, principalul avantaj oferit de noua tehnologie este faptul că permite îndeplinirea mai multor misiuni cu mai puține resurse comparativ cu  antenele orientabile electronic.