Nave din România și alte țări NATO participă la exercițiul naval “Sea Breeze 2020” în vestul Mării Negre
Exercițiul multinațional “Sea Breeze 20”, la care România participă cu fregata Regina Maria și corveta Contraamiral Eustațiu Sebastian, se va desfășura în perioada 20-27 iulie în vestul Mării Negre și va include forțe din Bulgaria, Turcia, Georgia, Ucraina, SUA, Norvegia și Spania, relatează site-ul agenției UNIAN.
BREAKING: #ExerciseSeaBreeze starts today in the #BlackSea with 8 nations, 26 ships, & 19 aircraft.
This is the 20th iteration of the exercise that has been a #USA 🇺🇸 & #Ukraine 🇺🇦 co-hosted since 1997.
Full Story here: https://t.co/6tqWWUbba3#SeaBreeze2020 #СіБриз2020 pic.twitter.com/sXT9mstUlZ
— Exercise Sea Breeze (@ExSeaBreeze) July 20, 2020
La ediția din acest an a exercițiului naval “Sea Breeze” vor participa 2.000 de militari din opt țări, cât și 26 de nave și 19 aeronave.
Pentru acest exercițiu, organizat de Ucraina și SUA, Forțele Navale Americane au trimis distrugătorul USS Porter (DDG 78) și o aeronavă antisubmarin și de patrulare maritimă P-8 Poseidon.
“Participarea noastră la exerciții multinaționale precum Sea Breeze este o demonstrație tangibilă a determinării americane față de apărarea colectivă a Europei”, a declarat viceamiralul Gene Black, comandantul Flotei a 6-a a SUA.
USS Porter este cea de-a cincea navă americană care vizitează Marea Neagră în cursul acestui an.
Forțele Navale Române au anunțat că participă cu corveta Contraamiral Eustațiu Sebastian și fregata Regina Maria” la Exercițiul multinațional „Sea Breeze 20”, care se desfășoară în apele teritoriale ale Ucrainei, în apele internaționale ale Mării Negre și în portul Odessa, potrivit unui comunicat.
Exercițiul, ajuns la ediția cu numărul 20, cuprinde scenarii de luptă antisubmarin, la suprafață și antiaeriană, manevre și evoluții navale, precum și secvențe de căutare și salvare vieți omenești pe mare, de reaprovizionare și de remorcare a unei nave aflate în dificultate.
Exercițiul multinațional „Sea Breeze 20” face parte din planul de măsuri de asigurare a securității Aliaților pe flancul estic al NATO și este un factor de dezvoltare a relațiilor bilaterale româno-ucrainene. Participarea constantă a Forțelor Navale Române la acest exercițiu anual, din anul 2013 până în prezent, se înscrie în sfera eforturilor depuse de țara noastră pentru consolidarea posturii de descurajare şi de apărare a NATO în regiunea Mării Negre, prin asigurarea unei prezențe militare adaptate, atât în spațiul maritim, cât și în cel aerian și terestru, se mai arată în comunicatul Marinei Române.
INSTRUCȚIA MULTINAȚIONALĂ ÎN VESTUL MĂRII NEGRE CONTINUĂ Corveta ,,Contraamiral Eustațiu Sebastian”, comandată de…
Gepostet von Forțele Navale Române am Montag, 20. Juli 2020