• DESPRE NOI
 • CONTACT
 • umbrela-strategica.ro
 • Apărare
 • Intelligence
 • Energie
 • Infrastructură
 • IT&C
 • Siguranță alimentară
 • CĂUTARE
 • Țibuleac: Administrația Deltei trăiește în trecut, este nevoie de o altă viziune, poate de flexibilizarea ARBDD

  Indira Crasnea Indira Crasnea -

  Actuala Administrație a Deltei Dunării ”trăiește în urmă cu 20 de ani” și nu înțelege cum să pună în echilibru cele trei valori de patrimoniu care definesc Delta: patrimoniul natural, cultural, economic, disfuncționalitate care duce ”la haos”, a spus Cătălin Țibuleac, președintele Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării (AMDTDD), fost guvernator al Deltei Dunării, la Umbrela Strategică Focus.

  ”Neasigurarea echilibrului duce la haos. În care comunitățile nu înțeleg de ce, agenții economici se simt nesusținuți sau împiedicați să se dezvolte, iar natura implicit este afectată”, crede Țibuleac.

  El a adăugat că, ”din fericire” există o deschidere a agenților economici și a comunităților către instituție. ARBDD este membru consultativ în AMDTDD: ”Prin asociație am încercat să reglăm multe din problemele apărute între instituție și comunități, unele au fost rezolvate”.

  ”La nivelul ARBDD e necesar o altă viziune și o altă abordare, poate o flexibilizare a instituției, pentru a răspunde mult mai rapid unor probleme, așa cum au fost gripa aviară, gripa porcină, pandemia. Toate acestea au afectat în mod direct agentul economic și comunitatea. Or, dacă administratorul nu știe să se raporteze, nu are o strategie pentru a răspunde rapid unor astfel de provocări, dacă nu înțelege că activitatea nu se face doar din birou, se face și pe teren , dacă nu asigură monitorizarea permanentă, adecvată, oportună a teritoriului rezervației începem să avem probleme”, a mai spus fostul guvernator al Deltei Dunării, Cătălin Țibuleac, la Umbrela Strategică Focus.

  Țibuleac a fost de părere că, de exemplu, implementarea mai rapidă a digitalizării ar ușura activitatea în Deltă și ar elimina din neajunsurile ”care  au fost mult mai manifeste în 2020”, când practic nu a existat mobilitate și relaționarea a fost împiedicată.

   

   

   

   

  Te-ar mai putea interesa

  Abrogarea interdicției de înstrăinare a acțiunilor statului la companiile nationale va fi votată în procedură de urgență Șeful Rocosmos recunoaște că programul spațial al Rusiei este paralizat de sancțiunile americane Mihnea Motoc: Pandemia este o criză ciclică, care trebuie gestionată, nu o ”lebădă neagră” propriu-zisă

  Ultimele știri

  SUA ar putea disloca la Deveselu interceptori capabili să distrugă rachete intercontinentale în spațiul extraatmosferic Generalul Ștefan Dănilă, fost ”nr 1” al Armatei: Statutul de militar trebuie să fie același pentru toți, indiferent de instituție România va participa la Sea Breeze 2021, un exercițiu organizat de US Navy și Forțele Navale ale Ucrainei