IT&C

Thales va furniza Alianței Nord-Atlantice prima sa soluție cloud tactică pentru forțele armate

Nexium Defense Cloud (Thales)

Soluția Nexium Defense Cloud, dezvoltată de grupul european Thales, a fost selectată pentru a oferi Alianței Nord-Atlantice un sistem certificat de cloud tactic, care poate fi desfășurat într-un teatru de operațiuni în mai puțin de 24 ore.

Grupul european a fost selectat în urma unei licitații la nivel mondial deoarece soluția cloud oferită îndeplinește cele mai stricte cerințe de securitate și interoperabilitate militară și garantează autonomia strategică a forțelor armate aliate, se arată într-un comunicat dat publicității de Thales.

În contextul în care operațiunile militare moderne au devenit tot mai complexe, accesul la date și aplicații critice este o cerință fundamentală. Thales a explicat că soluția Nexium Defense Cloud permite forțelor armate să analizeze și să partajeze date în timp real de la centrul de comandă la unitățile din teatrul de operațiuni, astfel accelerând ciclul decizional, lucru care va permite alianței să obțină și mențină un avantaj operațional.

Un alt atu al soluției cloud este viteza cu care poate fi desfășurat în teatrul de operațiuni. Astfel, o echipă mică de experți poate implementa serviciile IT la mii de kilometri depărtare de centru în doar câteva ore.

Nexium Defense Cloud, care integrează cele mai bune tehnologii civile și de uz din domeniu, este o soluție suverană, modulară, ce permite forțelor armate să acționeze în mod complet autonom, se mai afirmă în comunicat.