• Despre noi
 • Contact
 • Cookies
 • Termeni și condiții
 • Politica de confidențialitate
 • umbrela-strategica.ro
 • Apărare
 • Intelligence
 • Energie
 • Infrastructură
 • IT&C
 • Siguranță alimentară
 • CĂUTARE
 • FOTO/VIDEO. Poliția de Frontieră Română va utiliza o dronă CAMCOPTER S-100 pentru monitorizarea zonei de coastă de la Marea Neagră

  Umbrela Strategică Umbrela Strategică -

  Poliția de Frontieră Română a anunțat marți, 6 februarie, că va utiliza o dronă model CAMCOPTER S-100 pentru a monitoriza spațiul aerian și terestru din zona de coastă a Mării Negre, oferind informații importante pentru asigurarea securității frontierelor.

  Sistemul a fost pus la dispoziție de către Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă – E.M.S.A. și utilizat atât pentru detectarea timpurie a unor situații/evenimente/incidente, cât și pentru creșterea capacității de reacție și intervenție în cadrul misiunilor specifice privind supravegherea și controlul frontierei de stat, monitorizarea traficului naval, căutarea și salvarea pe mare, protejarea mediului și a faunei marine, precum și asigurarea intereselor statului român în zona contiguă și zona economică exclusivă, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

  Serviciul, care este alocat gratuit, pentru o perioadă de șase luni, este operațional începând din luna martie 2021, în zona de competență a Poliției de Frontieră Române, la Marea Neagră. Personalul specializat și tehnica aferentă pentru operarea acestui sistem este asigurat de compania SCHIEBEL Aircraft GmbH. De asemenea, implementarea serviciului s-a realizat în cooperare cu Statul Major al Forțelor Aeriene și ROMATSA R.A.

  Anul trecut, Poliția de Frontieră Română a implementat un proiect similar folosind un sistem de pilotare de la distanță a aparatelor de zbor de mici dimensiuni, pentru supravegherea multifuncțională a zonei de coastă de la Marea Neagră. Proiectul a fost furnizat și finanțat în totalitate de Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (E.M.S.A.) și a fost utilizat pentru a îndeplini diferite scopuri, inclusiv prevenirea poluării maritime, detectarea pescuitului ilegal, supravegherea frontierelor maritime și operațiunile de căutare și salvare.

  România gestionează cea mai lungă frontieră externă a Uniunii Europene în lungime de 2070 de km, iar 250 de km sunt frontieră maritimă, ceea ce reprezintă o adevărată provocare din punct de vedere operativ.

  CAMCOPTER S-100 este un sistem aerian fără pilot cu aripă rotativă (UAS) cu decolare-aterizare pe verticală care este conceput pentru o varietate de misiuni, inclusiv de monitorizare a frontierelor, căutare și salvare, supraveghere a zonelor de coastă, colectare de informații și recunoaștere. Drona poate zbura chiar și în condiții meteo nefavorabile.

  Date tehnice CAMCOPTER S-100 (sursa: SCHIEBEL Aircraft GmbH)

  Lungime 3,1 metri

  Greutate maximă la decolare: 200 de kilograme

  Viteză maximă: 240 km/h

  Rază de acțiune: 200 de kilometri

  Autonomie: peste 6 ore

  Încărcătură utilă: 50 kilograme

   

  Dronă SCHIEBEL CAMCOPTER S-100 (Poliția de Frontieră)

  CAMCOPTER S-100

  Te-ar mai putea interesa

  Suedia, în Alianță – de la ”mlaștina diplomatică”, la Baltica, ”mare NATO” Transavia vrea să își dubleze cifra de afaceri și profitul până în 2026 Analiză XTB: Războiul din Ucraina, efecte devastatoare și asupra economiei

  Ultimele știri

  Bursa din China pierde teren în fața SUA Gibian, DZYNE Technologies: România are o poziție crucială în evoluția securității europene  Elbit Systems a prezentat drona  HermesTM 650 Spark