• Despre noi
  • Contact
  • Cookies
  • Termeni și condiții
  • Politica de confidențialitate
  • umbrela-strategica.ro
  • Apărare
  • Intelligence
  • Energie
  • Infrastructură
  • IT&C
  • Siguranță alimentară
  • CĂUTARE
  • Damen ar putea construi pentru Columbia nave tip Sigma 10514 similare cu corvetele propuse României

    Umbrela Strategică Umbrela Strategică -

    Compania columbiană COTECMAR și constructorul naval Damen din Olanda au semnat recent un contract pentru co-dezvoltarea Proiectului de Design pentru următoarea generație de fregate pentru Marina columbiană. Ceremonia de semnare a avut loc la bordul ARC Almirante Padilla în Baza Navală ARC Bolivar din Cartagena, Columbia.

    Designul pentru programul Platforma Strategică de Suprafață („PES”) se bazează pe designul dovedit al SIGMA 10514, care a fost construit cu succes în alte șantiere navale non-Damen. Pe parcursul contractului designul va fi ajustat pentru a satisface cerințele utilizatorului final, Marina columbiană.

    Ambiția de a dezvolta în continuare industria maritimă consacrată din Columbia se încadrează perfect în strategia Damen de a coopera cu șantierele navale locale precum COTECMAR. Suntem mândri de cooperarea de succes, în cadrul proiectului în curs de desfășurare cu COTECMAR, pentru Autoritățile Maritime DIMAR și așteptăm cu nerăbdare să continuăm în acest reper important.Suntem recunoscători pentru încrederea acordată în noi de Marina Columbiană și COTECMAR.

    Acordul a fost semnat de Olivier van Papenrecht (director regional Columbia, șantierele navale Damen), amiralul Juan Ricardo Rozo Obregón (din partea Marinei columbiene), Ernst Noorman (ambasadorul în Columbia pentru Regatul Țărilor de Jos), amiralul Luis Fernando Márquez Velosa (Președintele COTECMAR).

    Constructorul naval Damen propune și României corvete de tip SIGMA 10514, care ar urma să fie construite la șantierele de la Mangalia și Galați.

    România încearcă de peste șase ani să demareze construcția a patru corvete, însă până la această dată nici măcar contractul nu a fost semnat. Ministerul Apărării de la București a indicat că va căuta o altă soluție pentru achiziția de corvete dacă discuțiile cu Naval Grup nu conduc la semnarea unui acord.

    În primăvara acestui an, generalul (r) Gheorghe Savu, director Damen Naval România a explicat, într-un interviu pentru Umbrela Strategică, la expoziția BSDA 22, că navele pot fi construite atât la șantierul Damen Shipyard Mangalia, deținut în proporție de 51% de statul român, cât și la Șantierul Naval Damen Galați.

    Programul „Corvete multifuncţionale”, care prevede construcția a patru corvete și modernizarea fregatelor Regina Maria și Regele Ferdinand, a fost lansat în 2016. Parteneriatul dintre constructorul francez Naval Group și Șantierul Naval Constanța a fost declarat câștigător în iulie 2019, însă nici până astăzi contractul în valoare de 1,2 miliarde de euro nu a fost încă semnat.

    În cadrul acestui program, constructorul naval Damen a propus corvete tip SIGMA 10514, care ar urma să fie adaptate la cerințele MApN la institutul de proiectare Marine Engineering Galati (MEGA), parte a grupului olandez.

    Schema unei nave de tip SIGMA 10514 a Forțelor Navale Indoneziene (Damen)

    Caracteristicile principale ale navelor SIGMA 10514

    Roluri: – luptă antiaeriană (AW);

    – lupta împotriva navelor de suprafață (ASuW);

    – lupta antisubmarin (ASW);

    – Securitate maritimă.

    Dimensiuni:

    Lungime totală: (aprox.) 105 m

    Lățime: 14 m

    Pescaj: 3,7 m

    Deplasament: (aprox.) 2360 tone

    Viteza maximă: 28 de noduri

    Echipaj: 122 de persoane

    Echipament:

    Armament:

    Semnarea acordului între Damen și COTECMAR. (FOTO: Damen/Serban&Musneci)

    Te-ar mai putea interesa

    Generalul Gheorghiță Vlad este noul șef al Statului Major al Apărării România și Bulgaria își pun forțele speciale ale armatelor într-un comandament regional Damen Galaţi inaugurează o nouă linie robotizată pentru fabricarea micropanourilor

    Ultimele știri

    Directorul adjunct al SIE, generalul-locotenent Octavian Brița, a primit a patra stea Generalul-locotenent Viorel Pană, comandantul Forțelor Aeriene române, trece în rezervă Franța investește 900 de milioane de euro în 7 nave noi de patrulare offshore