ApărareȘtiri

Nicolae Ciucă: MApN a investit peste 1,5 miliarde de lei în economia națională în 2020

Ministerul Apărării Naționale a efectuat plăți directe către operatori din economia națională în valoare totală de peste 1,5 miliarde de lei în anul 2020, a declarat ministrul Nicolae Ciucă, care a promis că va continua să sprijine industria militară.

Oficialul a precizat că MApN a efectuat anul trecut plăți pentru lucrări de infrastructură de aproximativ 750 de milioane de lei.

Ministrul nu a indicat care este valoarea achizițiilor făcute de MApN în anul 2020.

Nicolae Ciucă a declarat că s-a întâlnit joi cu ministrul Economiei, Claudiu Năsui, ocazie cu care oficialii din cele două ministere au discutat despre programele esențiale de înzestrare pentru următorii 10 ani. De asemenea, echipa de specialiști din cadrul MApN a prezentat și o proiecție a achizițiilor certe pe care Armata Română intenționează să le facă de la industria locală de apărare în cursul acestui deceniu.

Ministrul a subliniat că o parte importantă din bugetul apărării să fie injectată în firmele din industria națională, iar acest lucru va crea noi locuri de muncă de înaltă calificare.

Cu tensiunile dintre Rusia și NATO la cote ridicate și în anul 2020, modernizarea Forțelor Armate Române a continuat accelerat în această perioadă, fiind livrate o serie de echipamente militare moderne, comandate în anii anteriori, precum Patriot, HIMARS. Totodată au fost și inițiate noi programe de înzestrare (platforme de transport pe roți de la IVECO Defence, baterii de coastă) sau de modernizare (IAR-99).