ApărareȘtiri

Naviris, compania mixtă creată de Fincantieri și Naval Group, și-a început în mod oficial activitatea

Compania mixtă Naviris reprezintă concretizarea alianței inițiate în 2018 de cele două grupuri, în cadrul proiectului Poseidon, care a obținut sprijinul guvernelor italian și francez.

Prima ședință a consiliului de administrație a companiei mixte fondate de firmele Fincantieri (Italia) și Naval Group (Franța) s-a desfășurat pe 13 ianuarie.

„Naviris pune bazele unei consolidări a apărării navale europene, capabilă să facă față concurenței acerbe din partea concurenților din întreaga lume. Cu Naviris, Fincantieri și Naval Group își unesc forțele pentru a dezvolta o nouă capacitate strategică de apărare navală și să răspundă într-un mod inovator la nevoile clienților lor”, au transmis cei doi producători, informează portalul Mer et Marine.

Sediul central al companiei mixte va fi în Italia, la Genova, și va avea o filială la Ollioules, în Franța.

Naviris se va axa pe proiecte comune franco-italiene, cum ar fi revizia generală la jumătatea ciclului de viață a celor patru distrugătoare franceze și italiene din clasa Horizon; dar va lucra și la proiectul european de dezvoltare a unei corvete de aproximativ 3.000 de tone (European Patrol Corvette – EPC), inclus în mecanismul de cooperare structurată permanentă (PESCO)