IntelligenceȘtiri

Moscova: Rusia se luptă în Ucraina cu consecințele amestecului SUA și UE în afacerile interne ale Ucrainei

Kremlin (FOTO: Vladimir Gerdo/TASS)

Rusia se luptă cu consecințele amestecului SUA și UE în afacerile interne ale Ucrainei, susține Viacheslav Volodin, președintele Dumei de Stat de la Moscova, care a adăugat că Washingtonul și Bruxelles-ul sunt „principalii participanți la conflictul din Ucraina, care au preluat puterea și i-au pus pe naziști în poziții”.

Oficialul rus, citat de agenția TASS, a criticat dur acțiunile Occidentului, însă în niciun moment nu și-a exprimat regretul pentru cei peste 1400 de civili care și-au pierdut viețile în urma invaziei Rusiei, declanșată sub pretextul „eliberării” Ucrainei, care până acum a reușit doar să creeze cea mai gravă criză umanitară în Europa după cel de-al Doilea Război Mondial.

Volodin a continuat să acuze Occidentul de imixtiune în conflictul dintre Rusia și Ucraina, susținând că „Statele Unite vor lupta în Ucraina până la ultimul ucrainean”, probabil făcând referire la faptul că SUA furnizează arme care le permit ucrainenilor să reziste, la fel cum și Uniunea Sovietică a primit ajutor material (Lend-Lease) de la Statele Unite în timpul luptei contra naziștilor în cel de-al Doilea Război Mondial.

Politicianul a subliniat că masacrul de la Bucha, atribuit armatei ruse, ar fi fost „inspirat de Statele Unite, care au organizat și orchestrat toate acestea, iar reprezentanții Ucrainei au jucat doar rolul actorilor”. Explicațiile lui Volodin seamănă izbitor de mult cu cele ale sovieticilor privind executarea a 22.000 de foști oficiali și ofițeri polonezi la Katyn. Inițial, Moscova a dat vina pe naziști pentru masacru, pentru ca autoritățile rusești să recunoască că a fost comis de sovietici abia după o jumătate de secol.