• Despre noi
 • Contact
 • Cookies
 • Termeni și condiții
 • Politica de confidențialitate
 • umbrela-strategica.ro
 • Apărare
 • Intelligence
 • Energie
 • Infrastructură
 • IT&C
 • Siguranță alimentară
 • CĂUTARE
 • India, interesată de achiziționarea de drone Predator, folosite pentru eliminarea unor lideri teroriști și a generalului Soleimani

  Umbrela Strategică Umbrela Strategică -

  O sursă guvernamentală de la New Delhi a declarat recent că India este interesată de achiziționarea de drone americane MQ-9 Reaper – Predator B, utilizate pentru eliminarea generalului iranian Qassem Soleimani și a mai multor teroriști, sau varianta invizibilă pe radar, Avenger Predator C. Aceste aeronave fără pilot ar permite țării să elimine persoane implicate în activități anti-India, informează presa locală.

  „Suntem interesați de tehnologia dronelor folosită de forțele speciale ale SUA pentru a-l elimina pe ofițerul militar iranian, deoarece se poate furișa în liniște și să-și ucidă ținta fără să fie detectată de radar”, a declarat o sursă guvernamentală, cu puțin timp înainte de vizita în India a președintelui SUA, Donald Trump, informează site-ul publicației India Today.

  Potrivit surselor citate de publicație, o astfel de armă ar putea fi folosită în cazul în care Administrația de la New Delhi decide să elimine persoane implicate în activități care subminează interesele Indiei.

  Avenger Predator C (General Atomics)

  India ar putea achiziționa drone MQ-9 Predator B din SUA, însă acestea sunt mai vulnerabile pentru că nu sunt invizibile pe radar. Astfel, India ar prefera să achiziționeze drone Avenger Predator C.

  Drona General Atomics Predator C Avenger are o greutate maximă la decolare de 7 tone, inclusiv o încărcătură cu o greutate de 2,9 tone și o viteză maximă de 740 kilometri/oră. Aparatul a fost conceput pentru a avea o amprenta radar redusă.

  Aeronava fără pilot Avenger poate fi echipată cu rachete AGM-114 Hellfire, bombe GBU-12/49, GBU-31, GBU-32, GBU-38 JDAM, GBU-39, GBU-16/48.

  Avenger Predator C (General Atomics)

  Drona MQ-9 Reaper, fabricată tot de General Atomics Aeronautical Systems, are o greutate maximă la decolare de 4,7 tone, inclusiv o încărcătură cu o greutate de 1,7 tone. Aeronava fără pilot are o viteză de croazieră de 370 de kilometri/oră, însă poate atinge până la 482 de kilometri/oră, potrivit site-ului GlobalSecurity.org.

  Raza maximă de acțiune a dronei este de 1850 de kilometri și poate zbura până la o altitudine de 15.240 de metri.

  Drona MQ-9 Reaper poate fi echipată cu rachete AGM-114 Hellfire, posibil și noile rachete AGM-179 Joint-Air-to-Ground Missile (JAGM), bombe ghidate cu laser GBU-12 Paveway II și GBU-38 Joint Direct Attack Munitions (JDAMs).

  Alte țări care au în dotare aeronave fără pilot MQ-9 Reaper sunt Franța, India, Italia, Olanda, Spania și Marea Britanie.

  Dronele MQ-9 Reaper, introduse în serviciul Forțelor Aeriene Americane în 2007, au fost folosite în raiduri aeriene ce au vizat teroriști în țări ca Irak, Siria, Afganistan sau Yemen, iar în luna ianuarie a fost utilizată în misiunea de eliminarea a generalului iranian Qassem Soleimani.

  Te-ar mai putea interesa

  Inteligența artificială elimină 1.000 de locuri de muncă pe zi Stația de la Mostiștea, veche de 50 de ani, se modernizează cu 57 de milioane de euro Noul Statut al cadrelor militare: aprobat de guvern în martie, adoptat de Parlament în mai

  Ultimele știri

  Șapte comasări necesare MApN caută peste 5000 de soldați și gradați profesioniști BNR: În 2023, investițiile străine directe în România s-au redus drastic