IntelligenceIT&CȘtiri

Grecia: Site-uri guvernamentale, vizate de un atac cibernetic, pentru a doua oară în mai puțin de o săptămână

Sursa: neoskosmos.com

Guvernul de la Atena a comunicat vineri că site-urile oficiale ale prim-ministrului, ale Poliției naționale și Serviciului de pompieri și ale mai multor ministere cheie au fost pentru scurt timp blocate în urma unui atac cibernetic, al doilea în decurs de mai puțin de o săptămână.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Stelios Petsas, a declarat că atacul de tip DDoS (Distributed Denial of Service) „a provocat defectarea unor site-uri”. Oficialul a mai spus că au fost aplicate cu succes „contramăsuri”, fără să ofere alte detalii, transmite Washington Post.

Pe lângă site-ul oficial al premierului, atacul informatic, care a fost detectat joi seară, a vizat site-urile Ministerelor de Interne, Externe și Marină Comercială, precum și ale Poliției și Serviciului de Pompieri.

Acesta a fost al doilea atac informatic împotriva site-urilor guvernamentale în decurs de câteva zile. Responsabilitatea pentru atacul anterior a fost revendicată de către un grup de hackeri care a susținut că este originar din Turcia. Oficialii greci nu au indicat dacă consideră această afirmație ca fiind veridică.