ApărareȘtiri

Generalul-maior Ciprian Marin este oficial noul șef al Forțelor Terestre

Foto: Daniel Petrescu Oificial

Generalul-maior Ciprian Marin, fost comandant al Diviziei Getica a preluat oficial, marți, funcția de șef al Statului Major al Forțelor Terestre, devenind comandantul principalei categorii de forțe a armatei.

La ceremonia de predare-primire a drapelului de luptă, au participat ministrul Apărării, Angel Tîlvăr și generalul Daniel Petrescu, șeful SMAp.

”Mulțumesc generalului-locotenent Berdilă pentru întregul efort la comanda Forțelor Terestre și, mai ales, pentru modul în care a coordonat, sincronizat și sprijinit relațiile cu militarii din statele aliate pentru dislocarea în România”, a spus șeful SMAp despre predecesorul generalului Marin.

”Generalul-maior Marin are o vastă experiență profesională câștigată la comanda mai multor structuri din Forțele Terestre, precum și din Statul Major al Apărării, în teatrele de operații și în misiuni executate în cadru aliat. Am încredere că va contribui la consolidarea capacității defensive a instituției apărării în acest complicat context de securitate”, a apreciat șeful Apărării.

„Asistăm, astăzi, la un schimb de comandă între doi dintre generalii de elită ai armatei noastre, educați în instituții prestigioase din țară și din străinătate, căliți în numeroase misiuni în teatrele de operații și confirmați ca profesioniști desăvârșiți la comanda unor unități ale armatei dintre cele mai renumite”, a spus ministrul Tîlvăr.

Generalul-locotenent Iulian Berdilă a fost numit locțiitor pentru operații și instrucție la SMAp.

” Vreau să mulțumesc întregului personal pentru oportunitatea de a vă fi lider și să vă asigur că, și în viitor, veți găsi în mine același om, care o să vă aprecieze și o să vă ajute atunci când va fi nevoie. De asemenea, aduc mulțumiri aliaților și partenerilor care au contribuit semnificativ la consolidarea domeniului terestru, la întărirea capabilităților pe care le dezvoltăm în vederea modernizării Forțelor Terestre Române”, a precizat generalul-locotenent Iulian Berdilă.