ApărareȘtiri

UPDATE: Generalul (3*) Daniel Petrescu, șeful SMAp participă la reuniunea EUMC/ Rezultatele întâlnirii

resboiu.ro

Șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu participă joi la Reuniunea Comitetului Militar al Uniunii Europene (EUMC).

Pe agenda întâlnirii sunt incluse subiecte ce vizează ”activitățile de cooperare UE-NATO, evaluări asupra amenințărilor de securitate la adresa UE și stadiul elaborării instrumentului de orientare strategică, analiza stadiului actual al misiunilor militare ale UE, provocări (inclusiv pe linia stopării răspândirii COVID-19) și perspective pentru misiunile de instruire militară din Republica Centrafricană (EUTM RCA), Mali (EUTM Mali) și Somalia (EUTM Somalia), dar și aspecte de securitate ale fluxurilor migratorii sau lecții identificate pe timpul pandemiei COVID-19 privind structurile de comandă și control”, a detaliat SMAp.

EUMC reprezintă cel mai înalt forum militar al Consiliului Uniunii Europene în domeniul Politicii Comune de Apărare și Securitate, reunind şefi apărării din statele membre sau reprezentanţii militari ale acestora în Bruxelles.

Structura este condusă de un președinte, ales de către șefii europeni ai Apărării și numit de Consiliul Uniunii Europene.

Despre rezultatele întâlnirii puteți citi aici