• Despre noi
 • Contact
 • Cookies
 • Termeni și condiții
 • Politica de confidențialitate
 • umbrela-strategica.ro
 • Apărare
 • Intelligence
 • Energie
 • Infrastructură
 • IT&C
 • Siguranță alimentară
 • CĂUTARE
 • FOTO. Avioane F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române, exercițiu alături de aeronave F-15E Strike Eagle ale USAF în spațiul aerian al României

  Mircea Olteanu Mircea Olteanu -

  Avioane de luptă F-16 Fighting Falcon din cadrul Escadrilei 53 Vânătoare „Warhawks” a Forțelor Aeriene Române efectuează zboruri de antrenament alături de aeronave F-15E Strike Eagle ale Forțelor Aeriene ale SUA (USAF) și CF-188 Hornet ale aviației canadiene, în cadrul exercițiului multinațional „CASTLE FORGE”.

  Evenimentul de instruire, coordonat de Forțele Aeriene ale SUA în Europa și Africa (USAFE-AFAFRICA), are rolul de a pregăti aliații și partenerii pentru potențiale operațiuni NATO și demonstrează coeziunea în aplicarea măsurilor aliate de reasigurare a flancului estic al NATO, precum și capacitatea de dislocare rapidă a elementelor USAFE în scopul susținerii acestor măsuri.

  Cu ocazia exercițiului, la Baza 86 aeriană Borcea au fost dislocate temporar patru aparate F-15E Strike Eagle din Escadrila 336 Vânătoare a Forțelor Aeriene ale SUA.

  România, care găzduiește o fază a exercițiului, participă cu aeronave F-16 și C-130 Hercules, iar Componenta Operațională Aeriană a Forțelor Aeriene Române coordonează și planifică forțele și mijloacele participante și asigură controlul aerian asupra aeronavelor participante.

  „Întreg personalul Bazei 86 participă la acest exercițiu, asigurând cazare, hrănire, logistică de aerodrom, tot ceea ce este necesar pentru că exercițiul să se desfășoare în bune condiții. Suntem implicați în totalitate și pregătiți pentru a găzdui și pe viitor astfel de exerciții”, a declarat comandorul Cătălin Micloș, locțiitorul comandantului Bazei 86 Aeriană „Locotenent Aviator Gheorghe Mociorniţă”.

  Prezența partenerilor NATO în România reprezintă o oportunitate de dezvoltare, testare și evaluare a capacității de luptă, iar activitățile desfășurate în comun contribuie la consolidarea capacității de apărare colectivă și la creșterea securității regionale, au transmis Forțele Aeriene Române.

  La exercițiul multinațional „CASTLE FORGE” participă avioane de luptă F-16 din România și Grecia, MiG-29 din Bulgaria, F-15 din SUA și CF-188 din Canada.

  Logo-ul exercițiului Castle Forge (U.S. Air Force/Kevin Long)

  Comandorul Cătălin Micloș (Mirela Vîță și Adrian Sultănoiu/MApN)
  Avion de luptă F-16 Fighting Falcon (U.S. Air Force/Jessica Blair)
  Avion de luptă F-15E Strike Eagle (U.S. Air Force/Jessica Blair)
  Avion de luptă F-15E Strike Eagle (U.S. Air Force/Jessica Blair)
  Piloții americani dislocați la baza aeriană Borcea pentru Castle Forge (U.S. Air Force/Jessica Blair)
  Avioane F-15 Strike Eagle (Mirela Vîță și Adrian Sultănoiu/MApN)
  Avion F-15 Strike Eagle (Mirela Vîță și Adrian Sultănoiu/MApN)
  Avion F-15 Strike Eagle decolând de la baza Borcea (Mirela Vîță și Adrian Sultănoiu/MApN)
  Avion F-15 Strike Eagle (Mirela Vîță și Adrian Sultănoiu/MApN)
  Avioane F-15 Strike Eagle și F-16 Fighting Falcon (Mirela Vîță și Adrian Sultănoiu/MApN)
  Avioane F-15 Strike Eagle (Mirela Vîță și Adrian Sultănoiu/MApN)

  Te-ar mai putea interesa

  VIDEO. Avioane de luptă Mirage și Rafale ale aviației franceze, escortate de aeronave de vânătoare rusești deasupra Mării Negre Consilier al președintelui Biden: SUA vor fortifica aliații NATO de pe Flancul estic în cazul unei invazii ruse în Ucraina MApN vrea să cumpere articole de uniformă combat de 31 de milioane de euro

  Ultimele știri

  O dronă MQ-9 Reaper a aviației SUA s-a prăbușit pe pistă la baza aeriană Holloman din Statele Unite Elicopterele Black Hawk fabricate în Polonia primesc certificarea FAA pentru utilizarea de către operatorii civili si comerciali din SUA Previziuni HP pentru 2022: Firmele din domeniul medical sunt mai susceptibile de a fi vizate de atacuri ransomware