• Despre noi
 • Contact
 • Cookies
 • Termeni și condiții
 • Politica de confidențialitate
 • umbrela-strategica.ro
 • Apărare
 • Intelligence
 • Energie
 • Infrastructură
 • IT&C
 • Siguranță alimentară
 • CĂUTARE
 • Directorul SRI Eduard Hellvig a primit distincția “Prieten al Comunităților Evreiești din România”

  Umbrela Strategică Umbrela Strategică -

  Directorul SRI Eduard Hellvig a primit Medalia de Onoare “Prieten al Comunităților Evreiești din România”, cea mai înaltă distincție conferită de Federația Comunităților Evreiești din România, cu ocazia adunării generale a Federației, care a avut loc pe 27 aprilie.

  Distincția a fost acordată “în semn de înaltă apreciere pentru contribuția majoră avută la protejarea comunităților evreiești din România, pentru implicarea deosebită în combaterea antisemitismului și a negaționismului Holocaustului,  pentru respectul și aprecierea arătate față de tradițiile și cultura evreilor din România, precum și pentru măsurile fundamentale implementate în vederea asumării trecutului și a recunoașterii crimelor regimurilor totalitare.”

  Medalia a fost conferită de către președintele Federației, deputatul Silviu Vexler

  “Am văzut că demnitatea și curajul sunt în continuare noțiuni pe care trebuie să le înțelegem. Cele mai importante resurse aflate la dispoziția întregii societăți sunt omul și mintea sa. (…) Ne-am obișnuit atât de mult cu liniștea și normalitatea, încât uităm, adeseori, de efortul și sacrificiile necesare pentru a le păstra. Serviciul Român de Informații a avut și are un rol fundamental aici. Această siguranță, această certitudine, a asigurat de fiecare dată continuitatea vieții evreiești din țara noastră”, a spus deputatul Silviu Vexler.

  Directorul SRI s-a declarat ”deosebit de onorat de acordarea Medaliei de Onoare “Prieten al Comunităților Evreiești din România”.

  ”Totalitarismul nu are un portret clar trasat. El îmbracă multe forme și poate fi disimulat într-o sumedenie de acțiuni politice cu un debut aparent legitim. Declinările totalitarismului trebuie identificate din timp și arătate în lumina corectă prin dezbatere academică, educație și cultivarea a ceea ce noi numim “binele comun”. (…) Instituția pe care o conduc a înțeles demult lecțiile totalitarismului, incluzând forma lui cea mai violentă din istorie, și anume Holocaustul. (…) Pentru noi, lucrurile sunt clare, concluziile au fost extrase cu maturitate și empatie. (…) Cooperarea cu Federația, cu ambasada statului Israel, cu autoritățile din România și Israel se află la un nivel pe care, din poziția mea de director al celui mai important serviciu de informații din România, îl pot considera, fără modestie, cel mai bun din ultimii 30 de ani. (…)”, a subliniat Hellvig.

  ”Eu voi rămâne un prieten al tuturor membrilor comunității, al tutror românilor și al tuturor oamenilor care păstrează în suflet valorile umanității și ale libertății.”, a mai spus directorul SRI.

   

  Te-ar mai putea interesa

  Legea pensiilor de serviciu s-a oprit în comisiile de la Cameră pe termen neprecizat Pintilie, BlueSpace Tech: Ne-am săturat de ce crede statul și vrem să venim cu competență în industria de apărare Hanga: Listarea Hidroelectrica la BVB va fi probabil cea mai mare din Europa

  Ultimele știri

  XTB: Importanța României, drept centru de producție agricolă și nod logistic este în creștere Ciucă: Vârsta de pensionare în sistemul militar va crește la 65 de ani, se modifică baza de calcul Peste 20 de tipuri de venituri au fost eliminate din baza de calcul a pensiilor militare