IT&CȘtiri

Directorul-adjunct al DNSC Manuela Catrina a fost eliberată din funcție la cerere

Foto: ANIS România

Premierul Marcel Ciolacu a eliberat-o din funcție la cerere pe Manuela Catrina, director adjunct al directorului Directoratului Național de Securitate Cibernetică, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial. Catrina avea rang de subsecretar de stat.

”Relațiile de muncă ale doamnei Maria-Manuela Catrina cu Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) au încetat, cu efect imediat. Toate sarcinile, rolurile și responsabilitățile sale anterioare au fost preluate de către domnul Dan Cîmpean, Directorul DNSC”, a precizat luni DNSC

Catrina a fost acuzată recent de fostul ambasador al SUA în România Adrian Zuckerman de relaţii apropiate cu China.

Am decis sa îmi prezint demisia intrucat in actuala formula sunt limitata in demersul de punere in practica a proiectelor care conteaza pentru România. Sunt si raman inainte de toate un om politic, asa incat decizia a fost luata cu consultarea colegilor de partid.

Valorile se traiesc si aceasta decizie este în primul rand o reafirmare a angajamentului meu fata de valorile constitutionale democratice.Voi rămâne în continuare partner in construcția unei securitati cibernetice robuste și sustinator al intereselor naţionale, și sper ca această decizie să fie un punct de reflecție pentru toți cei implicați în guvernarea și protecția ţării noastre”, a scris Catrina, pe pagina sa.