• Despre noi
 • Contact
 • Cookies
 • Termeni și condiții
 • Politica de confidențialitate
 • umbrela-strategica.ro
 • Apărare
 • Intelligence
 • Energie
 • Infrastructură
 • IT&C
 • Siguranță alimentară
 • CĂUTARE
 • Dezvoltatorii, atacatorii, designerii sunt cei mai căutați ”specialiști” IT de către angajatorii de pe Darknet

  Umbrela Strategică Umbrela Strategică -

  Dezvoltatorii, atacatorii și designerii au fost cele mai căutate profesii din comunitatea infractorilor cibernetici în perioada 2020-2022, conform unui studiu al pieței muncii pe Darknet, făcut de echipa Kaspersky Digital Footprint Intelligence, care a analizat 200.000 de anunțuri de angajare.

  Dezvoltatorii au fost cei mai solicitați specialiști pe Darkweb: această specializare a reprezentat 61% din toate anunțurile. De asemenea, au fost apreciați coderii de malware. Descrierea unui astfel de post poate include dezvoltarea de troieni, ransomware, stealers, backdoors, botnet-uri și alte tipuri de malware, împreună cu crearea și modificarea instrumentelor de atac, se detaliază într-un comunicat al Kaspersky trimis Umbrela Strategică.

  Atacatorii – sau specialiștii IT care efectuează atacuri asupra rețelelor, aplicațiilor web și dispozitivelor mobile – au fost al doilea cel mai popular job în rândul angajatorilor – infractori cibernetici – reprezentând 16% din totalul anunțurilor. Cel mai apropiat omolog legitim al unui asemenea post este testerul de penetrare.

  Majoritatea locurilor de muncă ale atacatorilor de pe dark web au fost asociate cu acțiuni care ar putea compromite infrastructura corporativă. Obiectivele acestor acțiuni sunt infectarea cu ransomware, furtul de date sau furtul de numerar direct din conturi.

  Unele grupuri de infractori cibernetici care angajează atacatori s-au concentrat pe vânzarea accesului la sisteme compromise către alți infractori cibernetici sau pe piratarea aplicațiilor web și mobile. Designerii au urmat în topul profesioniștilor IT căutați pe Darkweb, prezenți în 10% din totalul ad-urilor studiate. Scopul lor este de obicei să creeze un produs rău intenționat, cum ar fi o pagină sau o scrisoare de phishing, care ar fi greu de distins de un produs real.

  Angajatorii Darknet caută, de asemenea, administratori IT, experți în inginerie inversă, analiști, testers și alte locuri de muncă IT mai puțin obișnuite – diverse tipuri de ingineri și arhitecți, specialiști în asistență, scriitori tehnici, moderatori de forum și chiar directori și manageri de proiect.

  Cel mai mare salariu lunar pe care l-au descoperit experții Kaspersky în ad-urile analizate a fost de 20.000 USD – acordat unui dezvoltator. Cea mai mică remunerație oferită a fost de doar 200 USD. Unele anunțuri de locuri de muncă din Darkweb includ bonusuri și comisioane din proiecte de succes, cum ar fi extorcarea unei răscumpări de la o organizație compromisă.

   

  Te-ar mai putea interesa

  MApN a cerut aprobarea Parlamentului pentru începerea procedurilor în cinci programe de înzestrare România și alte 17 state au semnat un acord pentru achiziționarea în comun de muniții Marina militară caută operatorii pentru Forțele Speciale navale

  Ultimele știri

  Legea care modifică termenii pensiilor de serviciu a rămas blocată la comisiile din Senat, aprobarea tacită se aproprie rapid Desfășurare de forțe pe Dunăre și Marea Neagră: peste 3000 de militari, 32 de nave, 14 avioane, 15 ambarcațiuni rapide MBDA vrea să recruteze peste 2.000 de angajați în 2023 în contextul unei creșteri masive a comenzilor de armament