InfrastructurăIntelligenceȘtiri

Departamentul Sănătății din SUA, victima unui atac cibernetic care a vizat acțiunile de contracarare a pandemiei COVID-19

Sursa: france24.com

Departamentul Sănătății (HHS) din Statele Unite a fost victima unui atac cibernetic, în cursul nopții de duminică spre luni, în timp ce autoritățile SUA aplicau acțiuni de urgență pentru contracararea pandemiei de coronavirus, relatează agenția BloombergQuint, citând surse anonime.

Se pare că scopul atacului ar fi fost acela de încetini sistemul informatic al departamentului, însă acest lucru nu s-a întâmplat, au declarat trei persoane, familiare cu această chestiune, sub protecția anonimatului.

De asemenea, se pare că hackerii nu au sustrase date din sistemul departamentului, iar oficialii americani suspectează că atacul ar fi fost efectuat de un actor străin ostil, însă momentan nu există dovezi clare care să confirme această ipoteză.

Departamentul Sănătății, Casa Albă și Consiliul Național de Securitate nu au comentat momentan informațiile date publicității de BloombergQuint.

„În timp ce autoritățile federale, statale și locale se concentrează pe gestionarea actualei crize de sănătate publică, oficialii de securitate națională urmăresc și alte amenințări – în special cele din partea grupurilor teroriste sau extremiste și adversarii străini care pot căuta să profite de concentrarea atenției asupra coronavirusului și să efectueze un atac”, a declarat John Cohen, fost subsecretar interimar în cadrul Departamentului Securității Interne și colaborator la ABC News.