• DESPRE NOI
 • CONTACT
 • umbrela-strategica.ro
 • Apărare
 • Intelligence
 • Energie
 • Infrastructură
 • IT&C
 • Siguranță alimentară
 • CĂUTARE
 • Ciucă, cu ocazia Zilei NATO: România se bucură în acest moment de cele mai puternice garanții de securitate din întreaga istorie

  Mircea Olteanu Mircea Olteanu -

  Ca urmare a apartenenței la NATO, România se bucură în acest moment de cele mai puternice garanții de securitate din întreaga istorie, însă calitatea de membru al alianței transatlantice înseamnă, în egală măsură, și obligații asumate în mod voluntar, a declarat ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, cu ocazia celebrării Zilei NATO, pe 4 aprilie.

  În acest sens, ministrul a amintit că pe teritoriul României sunt prezente în moment o serie de mari unități aliate, inclusiv o Brigadă Multinațională, un comandament NATO de nivel Divizie și un comandament terestru de Corp de Armată. De asemenea, „la solicitarea României, Marea Neagră a fost evaluată drept una din regiunile de interes strategic ale Alianței și, drept consecință, beneficiem de o prezență cvasi-permanentă a navelor de luptă NATO în regiune”, a adăugat ministrul, într-o postare pe Facebook.

  „Toate aceste structuri militare defensive au rolul de a descuraja orice acțiune ostilă pe Flancul de Est al Alianței”, a subliniat Nicolae Ciucă.

  „România se bucură în acest moment de cele mai puternice garanții de securitate din întreaga istorie, dar a fi membru NATO înseamnă, în egală măsură, și obligații asumate în mod voluntar în ceea ce privește contribuțiile la eforturile globale de securitate”, a mai afirmat ministrul.

  În ceea ce privește planurile pentru anul în curs, Nicolae Ciucă a indicat că Ministerul Apărării Naționale va continua eforturile de înzestrare a Forțelor Armate Române cu echipamente militare performante.

  Astăzi, când România aniversează 17 ani de la aderarea la Alianța Nord-Atlantică, țara noastră are „o relevanță esențială în cadrul NATO”, a subliniat ministrul.

  Ziua NATO este sărbătorită în România, din anul 2005, în prima duminică a lunii aprilie, conform prevederilor Legii 390 din 2004.

  Totodată, pe data de 4 aprilie 2021, se aniversează 72 de ani de la înființarea Organizației Tratatului Atlanticului de Nord.

  Te-ar mai putea interesa

  VIDEO. Ecosistem pentru inovare în mobilitatea inteligentă și durabilă, dezvoltat de Thales, Renault și alte firme franceze Distrugătoarele americane USS Roosevelt și USS Donald Cook vor sosi săptămâna viitoare în Marea Neagră – surse Forțele Aeriene Regale Britanice au început pregătirile pentru dislocarea în România

  Ultimele știri

  Legea pensiilor militare de stat, forma modificată, este blocată de un an la Camera Deputaților Diaconescu: Nu e deloc rău să învățăm de la britanici și israelieni cum se face controlul parlamentar al comunității de informații BAE Systems va furniza echipamente și suport tehnic pentru avioanele de luptă F-16 din peste 25 de țări până în 2031