InfrastructurăȘtiri

China lansează o nouă rută de transport către Germania, ce ocolește Rusia și trece prin România

Sursa: cruisemapper.com

Autoritățile chineze au lansat o nouă rută pentru trenurile de marfă din orașul Xi’an (nord-vestul Chinei) către orașul Mannheim din Germania. Ruta ocolește Rusia, va traversa Marea Neagră și Marea Caspică și va trece prin Kazahstan, Azerbaidjan, Georgia, România, Ungaria, Slovacia, Cehia.

Astfel, noua rută transformă portul Constanța în poarta de intrare în Europa pentru mărfurile chinezești.

Noua rută este una mixtă, feroviar și maritimă, a anunțat Administrația Vamale Xi’an, informează agenția de știri TASS.

Potrivit documentului, primul tren încărcat cu 42 de containere cu o greutate de 316 tone a părăsit Xi’an pe 13 aprilie și a ajuns la Mannheim, Germania, după o călătorie de 11300 de kilometri.

Potrivit lui Yuan Xiaojun, șeful companiei Xi’an Free Trade Port Construction and Operation Co., citat de agenția de știri Xinhua, noua rută traversează țări și regiuni prin care treceau puține trenuri China-Europa și deschide noi piețe.

Oficialul a mai subliniat că noua rută deschide noi oportunități de transport pentru companiile de logistică chineze și străine.

Noua rută este cea de-a 16-a pentru trenurile de marfă care circulă între orașul chinez și Europa, potrivit Administrației Vamale Xi’an.

Înainte de război, majoritatea rutelor terestre de transport între China și Europa traversau teritoriul Rusiei, însă, după izbucnirea conflagrației, companiile logistice caută rute alternative care să ocolească Rusia, relatează site-ul de specialitate railfreight.com.

Ca urmare a agresiunii ruse asupra Ucrainei, majoritatea țărilor europene au anunțat sancțiuni împotriva Rusiei. Deși Beijingul vede Moscova ca un aliat în confruntarea cu Statele Unite, noua rută pare să fie o modalitate prin care China încearcă să-și mențină legăturile comerciale cu Europa, evitând blocajele care afectează Rusia.