IntelligenceIT&CȘtiri

Casa Albă îndeamnă cercetătorii să utilizeze inteligența artificială pentru a studia coronavirusul

Biroul pentru politică în domeniul științei și tehnologiei de la Casa Albă a îndemnat cercetătorii să folosească tehnologii bazate pe inteligență artificială pentru a analiza aproximativ 29.000 de articole academice cu scopul găsirii de răspunsuri la întrebări cheie privind coronavirusul, informează agenția de știri Reuters.

Instituția de la Casa Albă a comunicat că s-a asociat cu companii de tehnologie, precum Microsoft Corp și Alphabet Inc (Google), pentru a compila cea mai completă bază de date de articole academice privind virusul COVID-19.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Statele Unite (CDC) au comunicat că au nevoie ajutor pentru a înțelege mai bine originile și transmiterea coronavirusului, care să le permită să dezvolte un vaccin și tratamente.

Autoritățile speră că platformele IA vor putea analiza cercetările mult mai repede decât oamenii și să descopere lucruri pe care oamenii ar putea să nu le sesizeze, a declarat Michael Kratsios, directorul Biroului pentru politica în domeniul științei și tehnologiei (OSTP) de la Casa Albă.

Învățarea automată (Machine Learning, n.red.), o formă de inteligență artificială concepută să detecteze automat tipare în seturi de date, este deja utilizată în domeniul medical și alte industrii pentru a elabora rezumate. Dar înainte de a putea trage concluzii, programul de învățare automată trebuie uneori să analizeze milioane de bucăți similare de conținut.

Doar aproximativ 13.000 de articole despre coronavirus sunt incluse integral în noua bază de date, într-un format care facilitează analiza software, a spus Kratsios. Baza de date conține informații parțiale, cum ar fi rezumate, din alte 16.000 de articole.

Baza de date și contribuțiile cercetătorilor sunt găzduite pe serviciul Kaggle Google, un instrument popular pentru organizarea competițiilor de învățare automată online.

Eric Horvitz, directorul științific al Microsoft Corp, companie care a ajutat la organizarea documentelor academice privind coronavirusul, a declarat reporterilor că obiectivul este acela de a “permite oamenilor de știință și practicienilor în domeniul medical să descopere soluții mai rapid”.