• DESPRE NOI
 • CONTACT
 • umbrela-strategica.ro
 • Apărare
 • Intelligence
 • Energie
 • Infrastructură
 • IT&C
 • Siguranță alimentară
 • CĂUTARE
 • Aurescu: Este important ca Uniunea Europeană să abordeze problema conflictelor nerezolvate din regiunea Mării Negre

  Mircea Olteanu Mircea Olteanu -

  Șeful diplomației române, Bogdan Aurescu, a declarat luni, înaintea reuniunii miniștrilor de externe din țările Uniunii Europene, că este important ca UE să abordeze problema conflictelor nerezolvate din regiunea Mării Negre, adăugând că țara noastră a propus includerea acestui subiect pe agenda unui viitor Consiliu de Afaceri Externe, se arată într-un comunicat MAE.

  Oficialul român a mai afirmat că, de asemenea, „Uniunea Europeană ar trebui să își intensifice sprijinul către statele Parteneriatului estic cu mai multe contacte politice, cu o bună pregătire pentru Summitul Parteneriatului Estic și cred că trebuie să avem o abordare nouă, reîmprospătată, cu privire la obiectivele și instrumentele Parteneriatului estic”.

  „Cred că este important ca UE să abordeze problema conflictelor prelungite din regiunea Mării Negre. După cum știți, România a sugerat includerea acestui subiect pe agenda unui viitor Consiliu pentru Afaceri externe și, sperăm, vom avea această dezbatere cât mai curând posibil”, a mai spus Bogdan Aurescu.

  Șeful diplomației române a vorbit și despre vizita la Moscova a Înaltului Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell.

  „Această vizită a însemnat pentru noi un fel de răscruce şi un punct de inflexiune. Este clar că trebuie să ne reanalizăm relaţia cu Rusia, în contextul acestei vizite care a arătat că, din nefericire, Rusia nu este deschisă să aibă relaţii normale cu UE. Dimpotrivă, vedem o atitudine tot mai fermă în ceea ce priveşte UE”, a adăugat Aurescu, care a precicizat că există o largă majoritate în rândul membrilor UE care susțin introducerea de noi sancțiuni la adresa Moscovei.

  Ministrul a completat că este de părere că „este momentul potrivit pentru a discuta despre adoptarea unei strategii privind relația dintre UE și Rusia”.

  Te-ar mai putea interesa

  Ministerul Apărării a achiziționat discuri de frânare pentru avioanele MiG-21 LanceR MApN organizează o licitație în valoare de 2,1 miliarde lei pentru lucrări de infrastructură la Mihail Kogălniceanu România, pe locul 22 în lume în ceea ce privește securitatea alimentară – The Economist

  Ultimele știri

  Klaus Iohannis rămâne fără doi consilieri, președintele nu are nici consilier pentru politică externă Comandantul USAFE: Unitatea americană dislocată la Câmpia Turzii cuprinde mai multe drone Reaper decât cea din Polonia FOTO. Un belgian a devenit primul pilot din afara SUA care a acumulat 5.000 de ore de zbor la manșa F-16