EnergieȘtiri

Directorul general al CE Valea Jiului a demisionat

Foto: provestnews.ro

Directorul general al Complexului Energetic Valea Jiului (CEVJ), Eusebiu Durbacă, a demisionat din funcţie, Consiliul de Administraţie al societăţii luând act, miercuri, de hotărârea acestuia, informează un comunicat al companiei.

Fostul director general şi-a motivat decizia menţionând că are probleme de sănătate, el fiind supus unei intervenţii chirurgicale urmată de complicaţii care au impus internarea sa în spital.

El a negat astfel “speculaţiile” potrivit cărora depunerea mandatului ar avea legătură cu percheziţiile efectuate de procurorii DIICOT Hunedoara la CEVJ, la începutul lunii iulie.

“Am luat această decizie după o perioadă de reflecţie atentă şi analiză a direcţiei mele profesionale şi a priorităţilor personale. În ciuda speculaţiilor care ţin să asocieze lipsa vizibilităţii mele ca fiind generată de ultimele evenimente din cadrul CEVJ, vă asigur că motivul retragerii mele este datorat problemelor de sănătate cu care mă confrunt şi din cauza cărora am fost supus, pe 7 iulie a.c., unei intervenţii chirurgicale de bypass femuro-tibial, complicaţii post-operatorii făcând necesară internarea mea”, justifică Durbacă.

Consiliul de Administrație al CEVJ l-a desemnat pe Adrian Drăghină, director al Sucursalei Electrocentrale Paroșeni, pentru a asigura provizoratul conducerii executive, până la organizarea unei noi selecții pentru ocuparea funcției de director general.