Firma Aerostar, certificată oficial să proiecteze modificări și reparații pentru aeronavele Forțelor Aeriene Române
Compania Aerostar S.A. a primit miercuri, 31 martie, certificatul privind autorizarea proiectării modificărilor și reparațiilor pentru aeronavele de stat din România. Certificatul a fost emis de Autoritatea Aeronautică Militară Națională și permite efectuarea proiectării lucărilor de reparație și modificare la aeronavele de tip MiG-21 LancerR, IAK-52, IAR-99 ȘOIM, IAR 316 și IAR 330 din dotarea Forțelor Aeriene Române.
Certificatul de aprobare militară a Organizației de Proiectare, emis de către AAMN, are ca domeniu proiectarea reparațiilor și modificărilor la avioanele mici și mari, precum și proiectarea reparațiilor și modificărilor la sistemele hidraulice și pneumatice și tren de aterizare pentru elicoptere, în baza experienței și expertizei dovedite pentru platforme și sisteme de tip MiG-21 LancerR, IAK-52, echipamente hidropneumatice și trenuri de aterizare pentru avioanele IAR-99 ȘOIM și elicopterele IAR 316 și IAR 330 din dotarea Forțelor Aeriene Române, se arată într-un comunicat al aviației.
În decembrie 2018, firma din Bacău a fost desemnată oficial Centru de Mentenanță pentru avioanele multirol F–16 din dotarea aviației române.
S.C. Aerostar S.A. are o prezență de peste 60 de ani pe teritoriul național și o cooperare îndelungată cu Forțele Aeriene Române, prin participarea la programe de anvergură în domeniul aviației militare.
De asemenea, Aerostar se va ocupa și de modernizarea celor 17 avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Române. Acestea vor fi modernizate la standardul M6.XR în perioada 2023-2025, când SUA vor furniza echipamentele și pachetul software dedicat.