• Despre noi
  • Contact
  • Cookies
  • Termeni și condiții
  • Politica de confidențialitate
  • umbrela-strategica.ro
  • Apărare
  • Intelligence
  • Energie
  • Infrastructură
  • IT&C
  • Siguranță alimentară
  • CĂUTARE
  • Grupul VARD, controlat de Fincantieri, anunță fuziunea șantierelor sale navale din România

    Mircea Olteanu Mircea Olteanu -

    Grupul VARD, deținut de constructorul naval italian FINCANTIERI, a anunțat joi că șantierele sale navale din România (Vard Brăila și Vard Tulcea) vor fi integrate într-o singură companie începând cu data de 30 iunie 2021, se arată într-un comunicat transmis redacției Umbrela Strategică.

    Procesul de integrare a celor două șantiere a fost lansat în urma unei decizii luate la nivelul grupului italian Fincantieri.

    „Fuziunea reduce costurile de producție, simplifică procesul decizional, reduce costurile administrative, elimină activitățile duble sau paralele, combină activitățile de serviciu desfășurate în cele două șantiere, sporind calitatea la nivel general, și oferă o mai bună gestionare a activelor și resurselor celor două șantiere”, a explicat Alberto Maestrini, directorul general al grupului VARD.

    Oficialul a adăugat că acest proces „este un demers pentru a ne spori competitivitatea, pentru a ne susține creșterea, oferind o perspectivă solidă pentru șantierele navale VARD din România. Este, de asemenea, un demers care confirmă angajamentul VARD și Fincantieri pentru angajații care lucrează cu noi de atâția ani”.

    Potrivit grupului VARD, procesul de integrare a celor două șantiere va crea cel mai important jucător al industriei construcțiilor navale din România, cu peste 5.000 de angajați proprii și alți 2.000 de angajați ai firmelor care lucrează pe cele două șantiere.

    Totodată, fuziunea nu va afecta activitatea zilnică de producție a celor două șantiere și nici locurile de muncă, urmând ca efectele proceselor de eficientizare să fie gestionate prin fluctuația naturală de personal. Reprezentanții grupului au mai dat asigurări că nu vor exista reduceri de de salarii sau beneficii, iar accesul angajaților la oportunitățile de a avansa în carieră, cu modificări salariale aferente, se va baza ca și până acum pe activitatea desfășurată de fiecare în parte în contextul mai larg al performanțelor înregistrate de companie.

    Constructorul naval italian Fincantieri și-a clădit o prezență puternică în România prin intermediul șantierelor navale Vard Tulcea și Vard Brăila, transferând tehnologie și expertiză în domeniu. Astfel, cele două șantiere sunt în acest moment considerate printre cele mai moderne din Europa, se mai arată în comunicat.

    „Fincantieri este un partener puternic și de încredere pentru România, care și-a luat un angajament pe termen lung, fiind cel mai mare angajator din industria navală a țării”, subliniază reprezentanții grupului italian.

    VARD, cu sediul central în Norvegia, este unul dintre principalii proiectanți și constructori de nave specializate la nivel global. Grupul are platforme de construcții navale în Norvegia, România, Brazilia și Vietnam.

    Acționarul majoritar al VARD este Fincantieri Oil & Gas S.p.A, o filială deținută în totalitate de FINCANTIERI S.p.A., unul dintre cele mai mari grupuri de construcții navale din lume.

    Te-ar mai putea interesa

    Guvernul modifică din nou Statutul cadrelor militare Eurofighter Typhoon ale RAF execută misiuni de poliție aeriană în România Companiile investesc peste 100 de mii USD anual pentru perfecționarea echipelor InfoSec

    Ultimele știri

    Bursele au început anul cu optimism și cu maxime istorice VIDEO BAE Systems va moderniza vehiculele de luptă CV90 ale armatei daneze Amiralul Bauer: Să fim pregătiți, este sarcina noastră principală