ApărareȘtiri

Austria a atribuit firmei GDELS-Steyr un contract pentru livrarea de transportoare blindate PANDUR 6×6 Evolution

Pandur 6x6 Evo (GDELS)

Producătorul de vehicule militare General Dynamics European Land Systems-Steyr a primit un contract din partea Ministerului Apărării de la Viena pentru livrarea a 30 de transportoare blindate PANDUR 6×6 Evolution, a anunțat compania la finalul lunii ianuarie.

Vehiculele comandate sunt proiectate ca transportoare blindate, însă pot fi transformate rapid pentru a executa și alte misiuni, precum evacuarea victimelor.

Contractul a fost acordat pe 30 octombrie 2020, iar vehiculele vor fi fabricate complet în Austria.

Pe lângă cele 34 de vehicule achiziționate în 2016, care deservesc centrul de excelență de la Jägerbataillon 17 din Straß/Stiria, Forțele Armate Austriece vor avea în dotare de 64 de vehicule noi PANDUR 6×6 Evo, ce urmează să  fie livrate în perioada 2022-2023.

PANDUR Evo, care este o versiune semnificativ modernizată a vehiculelor PANDUR MTPzUN, oferă un design modular, mobilitate superioară și un nivel semnificativ crescut de protecție împotriva minelor și dispozitivelor explozive improvizate și poate transporta până la 11 persoane.

“Suntem foarte mândri că am primit acest contract important. Cooperarea cu Forțele Armate Austriece este excelentă și subliniază marea satisfacție față de produsele noastre”, a declarat Martin Reischer, director al GDELS-Steyr, care a adăugat că acest contract va genera sute de locuri de muncă în Austria.

Firma europeană nu a precizat care este valoarea contractului semnat cu autoritățile din Austria.

GDELS-Steyr a construit peste 3000 de vehicule blindate din familia Pandur, iar peste 1.000 dintre acestea în țări membre NATO.