ImportantInfrastructură

Roxana Mînzatu este propunerea României pentru comisar european

Foto: Organizatia Femeilor Social Democrate Brasov

Europarlamentarul PSD Roxana Mînzatu va fi propunerea României pentru funcţia de comisar european, a declarat luni premierul Marcel Ciolacu, după o întălnire cu parlamentarii PSD.

“Din punctul meu de vedere, cel mai important este viitorul portofoliu pe care îl va prelua comisarul desemnat de către România şi mai puţin persoana (…) Doamna preşedinte nu numeşte un comisar până nu are un interviu cu respectiva persoană, nominalizare. Acest interviu a avut loc duminică, peste o oră şi ceva, a avut loc acest interviu între doamna Roxana Mînzatu şi preşedinta Comisiei, un lucru cât se poate de corect. A trecut interviul (Roxana Mînzatu – n.r.). Pe urmă, doamna preşedinte n-a avut decât cuvinte de laudă. Roxana nu are un CV politic, are un CV profesional impresionant”, a declarat Ciolacu.

Mînzatu (n.1980) este membră a Comisiei pentru dezvoltare regională din Parlamentul European.

Secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene (martie-septembrie 2015), a fost preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (sept. 2015-ian. 2016).

În martie 2022, a fost numită în funcţia de secretar de stat la Departamentul pentru evaluare integrată şi monitorizarea programelor finanţate din fonduri publice şi europene,

Deputat PSD de Braşov în Parlamentul României (21 dec. 2016 – 19 dec. 2020 – demisie), a fost secretar al Comisiei pentru industrii şi servicii din Camera Deputaţilor (dec. 2016 – sept. 2019), membru în Comisia pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor (din februarie 2017).

Este membru PSD din ianuarie 2000.