InfrastructurăȘtiri

Aeroclubul României organizează o licitație pentru achiziția unui nou avion de școală

Aeronava Zlin 526F (sursa foto: Aeroclubul României)

Aeroclubul României vrea să achiziționeze un avion biloc nou pentru pregătirea elevilor și a piloților în cadrul zborurilor de școală, antrenament și participare la competiții de profil. Valoarea totală estimată a achiziției fiind de 750.000 de lei (fără TVA), potrivit datelor din anunțul de organizare publicat recent pe portalul public SEAP.

Aeronava, care trebuie să îndeplinească o serie de condițiile specifice de natură tehnică, urmează să fie livrată in termen de o lună de la încheierea contractului.

Potrivit caietului de sarcini, aeronava trebuie să fie nouă, cu maxim 10 ore de zbor de încercare efectuate de producător. Nu se acceptă produse second-hand și nici reuzinate (refurbished).

Printre condițiile tehnice obligatorii pe care aeronava trebuie să le îndeplinească se numără: posturi de pilotaj alăturate cu comenzi de direcție, frâne pentru ambele; tren de aterizare cu roată de bot; structura tip Metalică, cu suprafețe de comenzi acoperite cu materiale metalice.

În privința motorizării, aeronava trebuie să dispună un motor de minim 100 CP, care să utilizeze combustibil de tip EN 228 super sau AVGAS 100LL. Capacitatea rezervoarelor de carburant trebuie să fie de minim 80 de litri.

Viteza de zbor în configurație de aterizare trebuie să fie de maxim 75 km/h, iar viteza admisă de minim 210 km/h

În ceea ce privește sarcina utilă (echipaj, bagaje și combustibil), aceasta trebuie să fie de minim 195 kg

Furnizorul trebuie să accepte o garanție de minim 12 luni, fără obiecțiuni.

Licitația va fi una de tip deschis, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 2 noiembrie 2021.

Aeroclubul României, o instituție publică finanțată de la bugetul de stat, fondată în 1920, deţine şi operează o varietate de aeronave ce sunt utilizate pentru instruire, antrenament şi înaltă performanță.