• Despre noi
 • Contact
 • Cookies
 • Termeni și condiții
 • Politica de confidențialitate
 • umbrela-strategica.ro
 • Apărare
 • Intelligence
 • Energie
 • Infrastructură
 • IT&C
 • Siguranță alimentară
 • CĂUTARE
 • VIDEO. Airbus, Thales și Diehl vor colabora pentru dezvoltarea viitorului taxi aerian, care va avea zborul inaugural în 2023

  Umbrela Strategică Umbrela Strategică -

  Airbus a ales companiile Thales și Diehl pentru furnizarea sistemului de control electronic al zborului, pentru CityAirbus NextGen, viitorul taxi aerian ce oferă o soluție sigură pentru mobilitatea aeriană și care va avea zborul inaugural în 2023, se arată într-un comunicat transmis redacției Umbrela Strategică.

  CityAirbus NextGen, complet electric, este proiectat să transporte până la patru pasageri într-un zbor cu emisii zero. CityAirbus este dezvoltat pentru a acoperi o rază de 80 km, atingând o viteză de croazieră de 120 km/h.

  Sistemele de control sunt esențiale pentru siguranța zborului, calculând și ajustând poziția aeronavei și gestionând funcționarea motorului. Sistemele de control electronic al zborului înlocuiesc progresiv sistemele mecanice convenționale și oferă avantaje semnificative în ceea ce privește siguranța, performanța și fiabilitatea, dar și reducerea greutății aeronavei și sporirea confortului pasagerilor.

  Computerul de bord de nouă generație îndeplinește cerințele de dimensiune și greutate ale unei aeronave eVTOL (electrically powered vertical take-off and landing).

  Sistemul ales de Airbus va combina computerele de zbor primare Thales cu computerele de zbor secundare de la Diehl. Această combinație va contribui la o mai bună siguranță a zborului și va garanta integritatea sistemului, pentru a se conforma noului regulament EASA pentru eVTOL.

  Arhitectura simplificată a computerelor va facilita certificarea, păstrând în același timp capacitatea de a integra dezvoltări ulterioare și funcții multiple.

  „Suntem entuziasmați că, din nou, cooperarea noastră strânsă cu Airbus și Diehl se concretizează într-un acord care va oferi o dimensiune cu totul nouă mobilității aeriene”, a declarat Yannick Assouad, vicepreședinte executiv Thales Avionics.

  „Nimeni nu poate dezvolta singur un astfel de proiect. Airbus caută parteneri din industrie pentru a proiecta și construi un vehicul optimizat pentru transport aerian sigur și eficient în medii urbane. Cu Thales și Diehl, suntem mândri să avem doi parteneri excelenți, cu multă experiență”, a afirmat Jörg Müller, șeful departamentului de Mobilitate Aeriană Urbană în cadrul Airbus.

  La rândul său, Josef Köcher, directorul general al Diehl Aviation, a declarat că: „Vehiculele eVTOL vor fi un element esențial al mobilității în viitor – în orașele noastre, dar și în afara lor. Pentru aceasta, operarea în siguranță a acestei aeronave este extrem de importantă”.

  Te-ar mai putea interesa

  VIDEO. Avioane de luptă Mirage și Rafale ale aviației franceze, escortate de aeronave de vânătoare rusești deasupra Mării Negre Consilier al președintelui Biden: SUA vor fortifica aliații NATO de pe Flancul estic în cazul unei invazii ruse în Ucraina MApN vrea să cumpere articole de uniformă combat de 31 de milioane de euro

  Ultimele știri

  O dronă MQ-9 Reaper a aviației SUA s-a prăbușit pe pistă la baza aeriană Holloman din Statele Unite Elicopterele Black Hawk fabricate în Polonia primesc certificarea FAA pentru utilizarea de către operatorii civili si comerciali din SUA Previziuni HP pentru 2022: Firmele din domeniul medical sunt mai susceptibile de a fi vizate de atacuri ransomware