• DESPRE NOI
 • CONTACT
 • umbrela-strategica.ro
 • Apărare
 • Intelligence
 • Energie
 • Infrastructură
 • IT&C
 • Siguranță alimentară
 • CĂUTARE
 • Ursula von der Leyen afirmă că UE ar putea taxa suplimentar importurile din țările care nu respectă normele internaționale de mediu

  Umbrela Strategică Umbrela Strategică -

  # Acțiunea riscă să provoace noi fisuri în relația cu Administrația Donald Trump, Statele Unite fiind singura ţară din lume care s-a retras din Acordul de la Paris privind schimbările climatice.

  Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a reiterat că Uniunea Europeană plănuiește să propună impunerea de taxe suplimentare pentru importurile din state care nu respectă pactul global privind combaterea schimbărilor climatice și nu aplică cele mai stricte standarde de mediu.

  „Nu are sens să reducem emisiile de gaze cu efect de seră în plan intern, dacă creștem importurile de CO2 din străinătate”, a spus Von der Leyen, la Forumul Economic de la Davos, transmite organizația belgiană de radiodifuziune RTBF.

  Acest așa-numit „mecanism de ajustare a carbonului la frontiere” ar putea provoca noi fisuri în relațiile transatlantice, deja tensionate ca urmare a planurilor Franței de a impune o taxă pe servicii digitale, măsură ce ar afecta în special companiile de tehnologie din SUA. Washingtonul a ripostat amenințând că va introduce taxe suplimentare pentru importurile de şampanie, genţi şi alte produse franceze.

  Von der Leyen a semnalat că există șanse pentru un compromis, menționând sistemul de comercializare a emisiilor din statul american California ca un exemplu de mecanism ce creează condiții echitabile, caz în care „nu va fi necesară o taxă pentru carbon la frontiere”.

  Forumul Economic Mondial de la Davos este un eveniment internațional care se desfășoară anual în Elevția și la care participă miliardari și oameni de afaceri marcanți, lideri politici, academicieni, jurnalişti şi alte personalităţi. Misiunea declarată a evenimentului este de a facilita dialogul și schimbul de idei cu scopul de a îmbunătății lumea.
  Evenimentul, lansat în 1971 de profesorul Klaus Schwab ca o inițiativă privată, a ajuns la cea de-a 50-a ediție.

  La ediția de acest an, care se desfășoară între 21 și 24 ianuarie, participă aproape 3000 de invitați din peste 110 țări, inclusiv reprezentanți ai unor companii ca ABB, Nestlé, Barclays, Credit Suisse, Deloitte, Deutsche Bank, Goldman Sachs, JPMorgan și Google, dar și lideri mondiali, inclusiv președintele SUA, Donald Trump.

  Te-ar mai putea interesa

  Airbus, cel mai mare producător de aeronave comerciale din lume, pentru al doilea an consecutiv Victor Grigorescu: Cheia americană și cum joacă România în transformarea profundă a Energiei europene Ambasadorul Ion Jinga a prezidat ceremonia Premiului ONU pentru Populație 2020. O regină, laureată

  Ultimele știri

  Clasament: România, a zecea forță militară a Uniunii Europene Ultima zi de înscriere pentru Programul întrunit de calificare al FOS Bitcoin, fluctuații probabile de 20-25 la sută și ispita de a vinde