• Despre noi
 • Contact
 • Cookies
 • Termeni și condiții
 • Politica de confidențialitate
 • umbrela-strategica.ro
 • Apărare
 • Intelligence
 • Energie
 • Infrastructură
 • IT&C
 • Siguranță alimentară
 • CĂUTARE
 • Thales a dezvoltat un scaner pentru aeroporturi care elimină procedura de deschidere a bagajelor la controlul de securitate

  Umbrela Strategică Umbrela Strategică -

  Grupul Thales prezintă HELIXVIEW, un scaner fix inovator, compact, ușor și automat pentru detectarea explozibililor, care elimină necesitatea ca pasagerii să-și scoată obiectele din bagajul de mână, se arată într-un comunicat transmis redacției Umbrela Strategică.

  Noul scaner HELIXVIEW respectă standardul C3 (noul standard Cabin Baggage Explosive Detection System), combinând scanarea electronică cu reconstrucția imaginilor 3D.

  Folosindu-și expertiza în domeniul inteligenței artificiale (AI) și al securității cibernetice, Thales a creat o soluție inteligentă, sigură și rentabilă pentru aeroporturi.

  Controalele de securitate din aeroporturi sunt un proces complex și stresant, pe parcursul căruia pasagerii jonglează cu bagajele, lichidele și dispozitivele electronice. Pasagerii redescoperă plăcerea de a călători cu avionul, dar și aspecte laborioase cum ar fi acel moment sensibil la filtrul de securitate unde lichidele și aparatele electronice trebuie scoase din bagajul de mână și scanate separat. În acest context, Thales a dezvoltat un nou scaner numit HELIXVIEW, care ar putea revoluționa experiența din aeroport atât pentru pasageri, cât și pentru companiile aeriene.

  Bazat pe expertiza Thales în domeniul inteligenței artificiale (AI) și al securității cibernetice, HELIXVIEW este un scaner fix compact și ușor care combină un sistem electronic de scanare cu raze X, bazat pe nanotehnologie, cu un sistem de reconstrucție a imaginii 3D. Cu această soluție instalată la punctele de control de securitate, pasagerii nu vor mai fi nevoiți să scoată obiecte din bagajul de mână. Tehnologia utilizată detectează articole interzise de toate tipurile, de la explozibili și cuțite, până la arme dezasamblate ale căror piese sunt împrăștiate în mai multe genți.

  Capabilitățile AI au avantajul de a detecta și interpreta amenințări. Apoi sistemul oferă operatorului instrucțiuni imediate în legătură cu o posibilă amenințare care implică bagajul de mână.

  Preocupările legate de securitatea aeroportuară rămân ridicate în rândul pasagerilor, al personalului din aeroporturi și al companiilor aeriene, care trebuie să poată asigura soluții precise și sigure de detectare a amenințărilor. Punctele de control pentru bagajele de mână necesită, prin urmare, dispozitive de nouă generație, avansate din punct de vedere tehnologic. Mai puțin voluminos și mult mai ușor, HELIXVIEW va ajuta aeroporturile să optimizeze spațiul de care dispun. În locul unor piese grele și voluminoase care necesită două persoane pentru a le disloca pentru reparații, mecanica acestui sistem este simplă și fixă, fără elemente rotative sau vibrații. Orice ajustare sau schimbare de piese se face rapid și ușor, fără efort fizic.

  „Sunt foarte încântată să prezint HELIXVIEW, noul nostru scaner de aeroport. Sunt convinsă că pasagerii vor aprecia acest sistem de securitate inovator și ergonomic, care permite controale mai ușoare și mai rapide. Această nouă tehnologie va spori securitatea și confortul, cu un raport optim cost-performanță”, a precizat Yannick Assouad, Vice-Președinte executiv Avionică, Thales

  HELIXVIEW este în proces de certificare, estimat să se finalizeze până la sfârșitul anului 2023.

  Te-ar mai putea interesa

  Aviația militară română va avea misiuni de poliție aeriană în Lituania Acționarii CE Oltenia vor continua negocierile cu Tinmar Energy, după ce tot ei le-au întrerupt Fregatele și distrugătoarele Royal Navy vor fi echipate cu NSM, rachete antinavă aflate și în dotarea României

  Ultimele știri

  Ziua Națională a României. O perspectiva din Strasbourg VIDEO. Corveta PNS TABUK, construită de Damen în România, în misiune de securitate pentru Cupa Mondială FIFA Forțele aeriene regale olandeze au scos la pensie avionul de luptă F-16 supranumit „MiG-Killer”