• Despre noi
  • Contact
  • Cookies
  • Termeni și condiții
  • Politica de confidențialitate
  • umbrela-strategica.ro
  • Apărare
  • Intelligence
  • Energie
  • Infrastructură
  • IT&C
  • Siguranță alimentară
  • CĂUTARE
  • Salonul aviatic de la Singapore, afectat de epidemia de coronavirus: Mai puțini vizitatori și expozanți – GALERIE FOTO

    Mircea Olteanu Mircea Olteanu -

    Epidemia de coronavirus Covid-19 a speriat vizitatorii și expozanții de la ediția din acest an a Spectacolul aviatic de la Singapore, cel mai mare eveniment aerospațial din Asia, relatează postul Al Jazeera.

    Lockheed Martin, Leonardo, Bombardier, Raytheon, Bell, Gulfstream, Textron Aviation, Honeywell Aerospace și alte companii din industria aerospațială și-au anulat prezența la spectacolul aviatic.

    Peste 70 de expozanți, adică aproximativ 8% din cele circa 1.000 de companii care și-au anunțat prezența, s-au retras pe fondul temerilor generate de epidemie.

     

    Potrivit organizatorilor evenimentului, care s-a desfășurat în perioada 11-16 februarie, la ediția din acest au fost aproximativ 30.000 de vizitatori, față de peste 54.000 de participanți la ediția anterioară, din urmă cu doi ani.

    De la eveniment a lipsit și echipa de acrobații aeriene a aviației sud-coreene, care și-a anulat prezența din cauza coronavirsulului.

    Delegația trimisă de Pentagon la eveniment a fost, de asemenea, mai redusă, printre oficialii americani care au decis să nu mai participe fiind și Ellen Lord, subsecretar pentru achiziții militare și întreținere în cadrul Departamentului Apărării din SUA.

    În cadrul spectacolul aviatic, SUA au prezentat avioanele invizibile pe radar F-22 Raptor, F-35B, dar și uriașul bombardier strategic B-52H Stratoforce, în timp ce China a prezentat acrobații aeriene cu aeronave multirol J-10, care au „desenat” pe cer o sabie, potrivit South China Morning Post.

    https://twitter.com/AirForceReviews/status/1227920228564099072

    Oficialii americani au avertizat că Beijingul se folosește de astfel de evenimente aviatice și pentru a-și spiona rivalii.

    „Chinezii privesc cu siguranță spectacolele aeriene ca o oportunitate primordială pentru a colecta de informații. SUA le folosesc pe cele mari pentru vânzări și în scopuri diplomatice”, a declarat un fost oficial american.

    Sursă: SGAirshow

    Industria militară chineză este a doua cea mai mare din lume, după cea americană, având o valoare estimată de 70-80 de miliarde de dolari în 2017, potrivit unui raport publicat în ianuarie de Institutul internațional pentru cercetare în domeniul păcii de la Stockholm (SIPRI). În comparație cu China, industria apărării din Statele Unite avea o valoare de 226,6 miliarde de dolari în 2017, în timp ce industria rusă de profil se ridica la 37,7 miliarde de dolari.

    Avion militar de transport Airbus A400 (AirbusDefence)
    Avion de pasageri Embraer E195E2 (SGAirshow)
    Avion multirol F-35B (SGAirshow)
    Acrobații aeriene (SGAirshow)
    Avioane chineze J-10 (Singapore MOD)

    Te-ar mai putea interesa

    Guvernul modifică din nou Statutul cadrelor militare Eurofighter Typhoon ale RAF execută misiuni de poliție aeriană în România Companiile investesc peste 100 de mii USD anual pentru perfecționarea echipelor InfoSec

    Ultimele știri

    Bursele au început anul cu optimism și cu maxime istorice VIDEO BAE Systems va moderniza vehiculele de luptă CV90 ale armatei daneze Amiralul Bauer: Să fim pregătiți, este sarcina noastră principală