ApărareȘtiri

Romaero a primit o comandă de componente pentru Patriot de la Raytheon Missiles & Defense

Compania Romaero a primit o comandă de componente pentru sistemul de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot, a informat compania, marți.

Comanda presupune producția de ansambluri mecanice care vor fi incluse în procesul final de construcție a radarului Patriot.

„Această oportunitate nu este doar despre mentenanța sistemelor achiziționate de România, ci mai ales despre faptul că de acum avem posibilitatea să asigurăm suportul pentru numeroase țări, care au peste 240 de unități de tragere Patriot instalate pe tot mapamondul” a declarat Vasile Boicu, CEO al Romaero.

Ceremonia de recepție a primului sistem de rachete sol-aer Patriot a avut loc pe 17 septembrie la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu” de la Capu Midia, județul Constanța.

Echipamentele principale din compunerea primului sistem PATRIOT de rachete sol-aer cu rază mare din dotarea Forțelor Aeriene Române au început să sosească în România din luna august și au fost transportate la Centrul Național de Instruire pentru Apărare Antiaeriană „General de brigadă Ion Bungescu”, unde se desfășoară testarea de acceptanță și recepția.

Prin intrarea în dotare a sistemelor de rachete sol-aer cu bătaie mare PATRIOT, Armata României își va crește capacitatea defensivă și de descurajare, asigurându-se o mai bună apărare a spațiului aerian național, parte a spațiului aerian al NATO.

Romaero nu este singura companie românească din rețeaua globală de aprovizionare a Raytheon

În martie 2019,  americanii au oferit firmei Aerostar-Bacău o comandă pentru lucrări destinate Sistemului de Apărare Antiaeriană Patriot.

Astfel, Aerostar a devenit parte din reţeaua globală de aprovizionare a Raytheon, având posibilitatea de a exporta către celelalte 15 națiuni din cadrul Parteneriatului Patriot care dețin, împreună, peste 220 de astfel de unități.