• Despre noi
 • Contact
 • Cookies
 • Termeni și condiții
 • Politica de confidențialitate
 • umbrela-strategica.ro
 • Apărare
 • Intelligence
 • Energie
 • Infrastructură
 • IT&C
 • Siguranță alimentară
 • CĂUTARE
 • ICNIRP: Nu există dovezi că rețelele 5G provoacă cancer sau alte boli

  Umbrela Strategică Umbrela Strategică -

  Pe fondul controverselor privind potențialele efecte medicale ale rețelelor 5G, Comisia internațională pentru protecția împotriva radiațiilor neionizante (ICNIRP), un organism științific care evaluează riscurile pentru sănătate ale undelor radio, a transmis în cursul acestui an că nu există dovezi că rețelele mobile de tip 5G provoacă cancer sau alte boli, potrivit BBC News și The Guardian.

  Dr. Eric van Rongen, președintele ICNIRP, a declarat că, în afară de o încălzire a țesutului corpului uman, nu s-a descoperit nicio dovadă de deteriorare.

  „De asemenea, am luat în considerare toate celelalte tipuri de efecte, de exemplu, dacă undele radio ar putea duce la dezvoltarea cancerului în corpul uman”, a adăugat van Rongen, care a adăugat că „dovezile științifice pentru aceasta nu sunt suficiente pentru a concluziona că un astfel de efect există într-adevăr”.

  De asemenea, pentru prima dată în ultimii peste 20 de ani, ICNIRP și-a actualizat recomandările privind radiațiile generate de rețelele mobile.

  „Știm că anumite părți ale comunității sunt îngrijorate de siguranța 5G și sperăm că ghidurile actualizate vor ajuta oamenii să fie în largul lor”, a explicat cercetătorul.

  Regulile nu impun noi limite asupra releelor telefonice 5G, ci se referă mai degrabă la telefoanele în sine.

  Acestea impun ceea ce sunt descrise drept „limite mai conservatoare” asupra radiațiilor emise de telefoane atunci când sunt conectate la rețele 5G.

  Modificările sunt axate pe frecvențe de peste 6 GHz. Momentan, acestea nu sunt utilizate pentru 5G în țări europene ca Marea Britanie, dar ar putea fi utilizate în viitor.

  Frecvențele radio utilizate de 5G în Marea Britanie sunt similare cu cele utilizate pentru telefoanele mobile din 1998, când ICNIRP a publicat primul set de recomandări privind expunerea la câmpuri electromagnetice.

  În ciuda dovezilor copleșitoare conform cărora 5G, la fel ca standardele mobile anterioare, este sigur pentru public, însă scepticii se tem că 5G cauzează probleme grave de sănătate, inclusiv infecția cu coronavirusul. Nu există dovezi care să susțină o legătură între cele două.

  În Marea Britanie, autoritatea pentru reglementare în telecomunicații Ofcom a testat releele 5G pentru a verifica dacă emisiile nu depășesc limitele existente.

  Până în prezent, autoritatea britanică a efectuat 16 teste în zona unor relee unde utilizarea dispozitivelor mobile este mare. În fiecare caz, Ofcom a descoperit că nivelul maxim de emisii înregistrat a fost de doar 1,5% din nivelul admis.

  Pe de altă parte, Prezidiului Academiei Române a publicat joi un comunicat în care afirmă că viitoarele stații 5G vor genera ”câmpuri electromagnetice (…) cu imens potențial de risc, pe termen mediu, asupra vieții”.

  Te-ar mai putea interesa

  Infracțiunile cibernetice sunt tot mai sofisticate, dar utilizatorii rămân vulnerabili și la trucurile vechi ale hackerilor – HP Logic Computer a câștigat licitația MApN pentru sisteme ITC dislocabile, în valoare de peste 30 de milioane EUR SRI a investigat un atac cibernetic la un spital din București

  Ultimele știri

  MApN va da mai mulți bani pentru cazarea personalul român de la Comandamentul Suprem Aliat din Europa- SHAPE US Marine Corps a ales prototipul GDLS pentru programul Vehicule de Recunoaștere Avansată (ARV) Unitatea 2 de la Cernavodă s-a deconectat automat de la SEN, nu au fost afectate funcțiile de securitate nucleară