ApărareȘtiri

Nava „Viceamiral Constantin Bălescu” a revenit în Mediterana pentru un exercițiu cu un scenariu fictiv neobișnuit

Puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” participă la Exercițiul multinațional „NUSRET 20”, organizat de Turcia, în Marea Egee, în perioada 17-27 octombrie. Scenariul fictiv al exercițiului – care se desfășoară într-o regiune care reprezintă mărul discordiei între Ankara și Atena – urmărește întărirea interoperabilității operaționale și tactice dintre forțele participante, în situația escaladării unor divergențe politico-militare dintre două state vecine.

Puitorul de mine 274 a revenit în Marea Mediterană ⚓️Puitorul de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” 🇷🇴 participă la…

Publicată de Forțele Navale Române pe Luni, 19 octombrie 2020

Nava a plecat miercuri, 14 octombrie, din portul Constanța, a tranzitat strâmtorile Bosfor și Dardanele și a acostat sâmbătă, 17 octombrie, în portul turcesc Izmir.

Împreună cu militari din Bulgaria, Franța, Italia, Grecia, Spania, Turcia și SUA, marinarii și scafandrii militari români desfășoară, în perioada 17-27 octombrie, activități de instruire și de pregătire, conform scenariului planificat de Forțele Navale ale Turciei, în vederea perfecționării deprinderilor echipajelor navelor în lupta contra minelor marine.

Alături de reprezentanții țării-gazdă, de cei ai grupării navale NATO de luptă contra minelor Standing NATO Mine Counter Measures Group Two – SNMCMG2, precum și de omologii săi de la celelalte nave participante la exercițiu, comandantul puitorului de mine 274, căpitan-comandorul Daniel Gheorma, a participat, după acostare, la ședința de planificare a ultimelor detalii organizatorice ale Exercițiului multinațional „NUSRET 20”.