ApărareȘtiri

MBDA a câștigat un contract pentru sistemele de rachetă Enforcer destinate armatei germane

Sursa: MBDA

MBDA a câștigat contractul pentru achiziția sistemelor de rachetă Enforcer destinate Forțelor Armate Germane, oferit de Oficiul Federal al Echipamentelor, Tehnologiei Informației și Asistenței Bundeswehr (BAAINBw), conform unui comunicat al companiei.

Contractul răspunde cerinței operaționale germane pentru un sistem portabil de rachete ușoare, de zi și noapte, cu ghidaj și o rază efectivă de peste 1800 metri.

„Clientul german a ales Enforcer după o evaluare detaliată și competitivă. Prin acest contract devenim partenerul Forțelor Armate Germane și ne asigurăm că armata va beneficia de această armă competitivă mulți ani de acum înainte”, a declarat Thomas Gottschild – Director Executiv de Strategie și Director General MBDA Germania.

„Odată cu adăugarea sistemului portabil Enforcer, MBDA s-a angajat ferm într-un proces de reînnoire completă a familiei sale de arme de luptă, care a început cu Brimstone 3 și MMP, o rachetă cu rază medie de acțiune introdusă anul trecut în Armata Franceză. Enforcer, MMP și Brimstone formează acum nucleul unui portofoliu care sperăm că se va dezvolta consistent și în viitor”, a declarat Éric Béranger – CEO MBDA.

Enforcer oferă rezultate precise, cu efecte colaterale reduse, împotriva amenințărilor provenite de la blindate ușoare, statice și în mișcare și de la ținte sub acoperire, precum și împotriva țintelor aflate la distanțe mari, inclusiv în zone urbane. Rezultat al unui efort multinațional de dezvoltare al MBDA, sistemul Enforcer va completa gama de arme portabile neghidate „Wirkmittel 90” a Forțelor Armate Germane. MBDA este gata să finalizeze procesul de calificare și pregătește producția în serie.

Proiectarea modulară a sistemului Enforcer permite o serie de opțiuni de dezvoltare viitoare, inclusiv o eventuală „familie” Enforcer pentru aplicații terestre, aeriene și maritime.

MBDA este deținută în comun de către Airbus (37.5%), BAE Systems (37.5%), şi Leonardo (25%).